anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyszukiwarka, co z nia jest nie tak?

PrzemekSztandera
#7 Wielbiciel

Cześć, zauważyłem, że od dłuższego czasu wyszukiwarka nie działa tak jak powinna, zwłaszcza z przedmiotami związanymi z motoryzacja... Wpisuje "DT 125 lampa" i dostaje 9000 wyników z lampami do przyczep, do Renault, do ciągników ale nie to co szukam. Niestety jest to notoryczne... Jak to obejść, naprawić? 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@PrzemekSztandera możesz albo wpisać szukaną frazę w cudzysłowie, wtedy pokażemy na liście tylko te oferty, które mają te słowa w tytule (w przypadku frazy "DT 125 lampa" to się nie sprawdziło) albo dodać więcej informacji o szukanym produkcie np. Yamaha DT 125 lampa (wtedy wyniki wyszukiwania są konkretniejsze). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PrzemekSztandera
#7 Wielbiciel

Zgodnie z podpowiedzią dodałem w cudzysłowie "Yamaha DT 125 lampa" i już mam "jedynie" 1500 wyników, gdzie większość to jakieś uniwersalne lampy, błotniki z lampa nie wiadomo do czego i inne badziewia

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PrzemekSztandera  musisz użyć Google 😉

https://www.google.com/search?q=site%3Aallegro.pl+"Yamaha+DT+125+lampa"&newwindow=1&client=opera&hs=PR&sca_esv=2321425f395f450e&sxsrf=AE3TifPwwnYQh_TuMa0UiVEj-0Jvjgc0ig%3A1762456908263&ei=TPUMaf7rD8ClwPAPm7258Qg&ved=0ahUKEwj-wcvPn96QAxXAEhAIHZteLo4Q4dUDCBE&uact=5&oq=site%3Aallegro.pl+"Yamaha+DT+125+lampa"&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiJXNpdGU6YWxsZWdyby5wbCAiWWFtYWhhIERUIDEyNSBsYW1wYSJIyxZQmhNYmhNwA3gAkAEAmAGmAaABpgGqAQMwLjG4AQPIAQD4AQGYAgCgAgCYAwCIBgGSBwCgBy2yBwC4BwDCBwDIBwA&sclient=gws-wiz-serp

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PrzemekSztandera  wyszukiwarka Allegro już dawno nie działa, ja ostatnio szukałem lamp do DT-75 i tez nie znalazłem😉

KOGIEL_T_0-1762455756680.png

oznacz moderatorów

PrzemekSztandera
#7 Wielbiciel

No właśnie to się głównie dzieje przy częściach motoryzacyjnych. Dawniej było elegancko, teraz bieda... 

oznacz moderatorów

astel2012
#7 Wielbiciel

To ja odpowiem wyręczając moderatorów:

WYSZUKIWARKA NIE DZIAŁA i nie będzie działać. Taka jest DECYZJA BIZNESOWA.

oznacz moderatorów

PrzemekSztandera
#7 Wielbiciel

A czemu biznesowa? W czym to ma pomóc rozwijać biznes? 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PrzemekSztandera  to ma rozwijać biznes Allegro, czyli masz znaleźć te produkty które poleca Allegro i nie interesuje ich to, że poprzednia wyszukiwarka była lepsza dla kupujących, bo w nowej wyszukiwarce Allegro lepiej wie czego szukasz😉

oznacz moderatorów

PrzemekSztandera
#7 Wielbiciel

Ale ja nie mogę znaleźć nic... Same śmieci mi się pokazuja 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PrzemekSztandera  poczytaj sobie  , około 1000 zadowolonych klientów😉 50 stron wpisów i jak krew w piach😔

KOGIEL_T_0-1762457807425.png

oznacz moderatorów

astel2012
#7 Wielbiciel

Temat był wałkowany wielokrotnie i ostatecznie zawsze padała taka odpowiedź. Nic nie zrobisz, allegrowy manager wie lepiej, co jest Ci do szczęścia potrzebne. Sprzedawcy przenoszą oferty na inne platformy. Cóż, pycha kroczy przed upadkiem.

oznacz moderatorów