anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyszukiwarka

MAMY ROZWIĄZANIE!
duwicz
#1 Nowicjusz

Dlaczego Wasza wyszukiwarka to już dosłownie śmietnik który pokazuje co chce bez związku z wpisanym wyrażeniem??????.Kiedyś pokazywało to co wpisane,było świetnie a teraz to masakra.Moje ostatnie wyszukiwanie "smartfon REALME 8-stan NOWY.Polecam zobaczyć z iloma śmieciami my użytkownicy musimy się męczyć.My nie chcemy wpisując widzieć tysiąca produktów które mogą nam sie spodobać.Weszliśmy do sklepu który kiedyś pokazywał nam rzetelnie i szybko to czego szukamy.Dziś nawet szukanie od najtańszych nie pokazuje faktycznie najtańszego produktu na portalu bo wpisując zapytanie w wyszukiwarke Firefox ona pokazuje tańsze produkty niż wasza.Jestem użytkownikiem tego potralu ad bardzo wielu lat ale jest coraz gorzej,trudniej a Wasze pomysły nie pomagają nam którzy dajemy wam pracę.Dziś jedyne co trzyma mnie i wiekszość moich znajomych to to że towary dostajemy szybciej niż u chińczyków a nie jakość portalu.Ogarnijcie się bo naprawde psujecie nam to co kiedyś było pierwszym wyborem przy zakupach internetowych.Pozdrawiam

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@duwicz Dziękuję za podzielenie się z nami swoją opnią. Zapewniam, że cały czas pracujemy na dudostkonalaniem naszej platformy, aby zapewnić jak najwyższy standard doświadczeń zakupowych. Każda sugestia jest dla nas niezwykle cenna. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Kuntakwinta00
#8 Zapaleniec

Skorzystam z tego, że moderacja widziała ten wpis. Zgadzam się z postem numer 1. Wyszukiwarka stała się wręcz natrętna, i rzuca wszystkim co zawiera trzy znaki z hasła jednocześnie nie pozwalając na otwarte zapytania jak np. słowa które się odmienia na liczbę mnogą. Szukając specyficznych podkładek chciałbym wpisać podkładk* żeby to objęło hasło podkładka i podkładki.
Nie da się wymusić dokładnego wyszukiwania używając znaków " " mimo, że nawet sam portal potrafi je automatycznie dodać.
Sprzedawcy nie mówiący natywnie po polsku mają tendencję do wypełniania na pałę sekcji "pasuje do" i nie ma możliwości wykluczenia tego z wyszukiwarki przez co właściwe wyniki toną w morzu niepowiązanych śmieci. Jeszcze dzisiaj szukając elementów nadwozia do motocykla miałem 16 stron w ogóle nie pasujących wyników z czego chyba 8 było z kaskami, które należą do innej kategorii, i tak, prawda, że sprzedawca źle je uplasował ale gdzie w haśle "ninja 250" jest słowo "kask". Wyszukiwarka dodała to do wyników właśnie przez sekcję "pasuje do".

Jeszcze ciekawsze jest to, że tematy związane z kulawym wyszukiwaniem sięgają aż do roku 2022 a i to pewnie nie jest limit. W odróżnieniu od internetu, nasz czas, uwaga i energia są ograniczone.

oznacz moderatorów