Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Kupilem przedmiot i wybralem zly paczkomat, nie bede mial jak go odebrac poniewaz nie jest w moim miescie a wyruszyl juz w drodze. Jakie konsekwencje z tym sie wiaza? Wiem tyle ze wroci do nadawcy.
@Kondra92 Musisz odstąpić od umowy zakupu, robisz to w jakikolwiek sposób, mailem sms, najlepiej przez zakładkę "Moje zakupy", sprzedający wówczas zwróci Ci środki, ma na to max 14dni.
To moge to zrobic nawet jesli nie odbiore tej paczki? Paczka jutro zostanie umieszczona w paczkomacie.
@Kondra92 Tak, musisz jak nie chcesz już płacić i ma Ci zwrócić środki. Możesz oczywiście zapłacić sprzedającemu za powtórną wysyłkę na prawidłowy paczkomat.
Czyli w zakladce moje zakupy mam wybrac opcje zwroc towar? Ale jak mam zwrocic towar jak go nawet nie odebralem? Czy mam czekac az minie czas odbioru paczki z paczkomatu?
@Kondra92 Możesz już teraz to zrobić, działa jak odstąpienie od zakupu, komunikatem się nie przejmuj.
Czyli podsumowujac, paczka trafia jutro do paczkomatu, ja wypelniam formularz zwrotu towaru, po uplywie czasu na odbior paczki wraca ona do nadawcy, a ten zwraca mi srodki za zakup towaru? Nie ponosze za to dodatkowych kosztow?
Tak, ale z pewnością sprzedający nie będzie zadowolony, 😐 A zakup na zwyklym Allegro czy na AL?
Na zwyklym allegro. Popelnilem glupi blad poniewaz wyjezdzalem na majowke i zamowilem pewien towar do paczkomatu w miejsce gdzie wybieralem sie na majowke, a teraz zamowilem ten towar i z pospiechu nie zmienilem adresu paczkomatu 😕
To zrób tak jak napisałem.
Dziekuje Ci za pomoc 🙂