anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

niedotrzymanie terminu dostawy

-PiotrekP-
#7 Wielbiciel#

Witam. Kupiłem przedmiot gdyż na stronie było napisane termin dostawy trzy dni robocze i konkretna data kiedy przesyłka bedzie u mnie. Kupiłem w czwartek miała być w poniedziałek. A wybrałem akurat ten bo zależało mi żeby towar dotarł na poniedziałek. Dziś jest poniedziałek i nic sie nie ruszyło, chciałem założyć dyskusję a allegro mówi że mają czas do jutra na wysłanie przesyłki. To pytam po co na stronie jest taka informacja skoro wogóle nie jest wiążąca???

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Te czasy są tylko sugerowane przez allegro i sprzedawca nie ma na to wpływu ,sprawdź w ustawieniach jaki czas podaje sprzedawca na nadanie przesyłki a potem dolicz sobie ile czasu potrzebuje na dostarczenie dostawca (u każdego w regulaminie może być inaczej) .

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

nie jest wiążąca bo nikt nie jest w stanie czasu dostawy prze przewoźnika wyliczyć . Jak się dobrze wczytasz -

,, przewidywany czas doręczenia wyliczony na podstawie ......,, 

oznacz moderatorów

-PiotrekP-
#7 Wielbiciel#

Rozumiem to doskonale i nie miał bym pretensji gdyby paczka na drugi dzień w poróż ruszyła i poprostu się wlokła ale tutaj nawet etykietki nikt nie przygotował.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Przewidywany czas dostawy wylicza Allegro na podstawie wcześniejszych wysyłek, na dole masz np:

Czas wysyłki: zwykle do 3 dni roboczych.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@-PiotrekP- Pretensje tylko i wyłacznie do Allegro, które te czasy bierze  "z d...." wg wymyslonego i nie mającego wiele wspólnego z rzeczywistością algorytmu. Sprzedawca deklaruje np czas wysyłki "3 dni robocze" i to jest wiążąca informacja. Etykietę może wydrukować dopiero na koniec 3-ego dnia.

oznacz moderatorów