anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zły adres paczkomatu

MAMY ROZWIĄZANIE!
Kondra92
#8 Zapaleniec#

Witam. 

Kupilem przedmiot i wybralem zly paczkomat, nie bede mial jak go odebrac poniewaz nie jest w moim miescie a wyruszyl juz w drodze. Jakie konsekwencje z tym sie wiaza? Wiem tyle ze wroci do nadawcy.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
LEW433
#21 Demiurg#

@Kondra92 Musisz odstąpić od umowy zakupu, robisz to w jakikolwiek sposób, mailem sms, najlepiej przez zakładkę "Moje zakupy", sprzedający wówczas zwróci Ci środki, ma na to max 14dni.

oznacz moderatorów
Kondra92
#8 Zapaleniec#

To moge to zrobic nawet jesli nie odbiore tej paczki? Paczka jutro zostanie umieszczona w paczkomacie.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Kondra92 Tak, musisz jak nie chcesz już płacić i ma Ci zwrócić środki. Możesz oczywiście zapłacić sprzedającemu za powtórną wysyłkę na prawidłowy paczkomat.

oznacz moderatorów
Kondra92
#8 Zapaleniec#

Czyli w zakladce moje zakupy mam wybrac opcje zwroc towar? Ale jak mam zwrocic towar jak go nawet nie odebralem? Czy mam czekac az minie czas odbioru paczki z paczkomatu?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Kondra92 Możesz już teraz to zrobić, działa jak odstąpienie od zakupu, komunikatem się nie przejmuj.

oznacz moderatorów
Kondra92
#8 Zapaleniec#

Czyli podsumowujac, paczka trafia jutro do paczkomatu, ja wypelniam formularz zwrotu towaru, po uplywie czasu na odbior paczki wraca ona do nadawcy, a ten zwraca mi srodki za zakup towaru? Nie ponosze za to dodatkowych kosztow?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tak, ale z pewnością sprzedający nie będzie zadowolony, 😐 A zakup na zwyklym Allegro czy na AL?

oznacz moderatorów
Kondra92
#8 Zapaleniec#

Na zwyklym allegro. Popelnilem glupi blad poniewaz wyjezdzalem na majowke i zamowilem pewien towar do paczkomatu w miejsce gdzie wybieralem sie na majowke, a teraz zamowilem ten towar i z pospiechu nie zmienilem adresu paczkomatu 😕

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

To zrób tak jak napisałem.

oznacz moderatorów
Kondra92
#8 Zapaleniec#

Dziekuje Ci za pomoc 🙂

oznacz moderatorów