Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Allegro blokuje mi daną kwotę na rachunku bankowym. W piątek robiłem zamówienie które zostało opłacone blikiem, wczoraj na koncie pojawiła się blokada całkiem innej kwoty... Kontaktowałem się z bankiem i usłyszałem że ponoć tego dnia robiłem dwie płatności blikiem zgadzała się ta przy której robiłem rzeczywisty zakup, żadnego innego zamówienia już nie składałem.
Jak to jest możliwe?
W płatnościach oczekujących nic nie ma.
@kaki88190 na Twoim koncie widnieje tylko jeden zakup z dnia 15.11.2024.
Więc co to za blokada?
Nie widać obrazka, więc nie wiemy co tam jest.
Blok Internet :Allegro Pl podana kwota.
To jest w blokadach jeszcze jakby nie zaksięgowane.
Zastanawiające jest jak mogę mieć zablokowaną jakąś kwotę przez allegro jeżeli nic o takiej kwocie nie zamawiałem.
@kaki88190 Proszę, napisz do nas przez formularz. Nasi doradcy będą mogli zweryfikować transakcję po numerze płatności.
Mogę prosić o jakieś pokierowanie?
Pierwszy raz mam styczność z czymś takim.
A nie był to czasem zakup z podesłanego linku?
Nie
@kaki88190 Allegro nie blokuje ci kwoty na koncie, to bank oznacza kwotę jako zablokowaną żebyś przypadkiem nie wykorzystał tej kwoty na inne zakupy lub pobrał w bankomacie.
Po prosto rozpocząłeś jakąś płatność kartą lub blikiem ale płatność nie została zrealizowana. Do czasu wyjaśnienia sprawy kwota jest zablokowana, ale przez bank, nie przez Allegro.
Może nieudana płatność w sklepie, może wysyłałeś komuś blik, przypomnij sobie.
Sytuacja wygląda dokładnie tak: Zamówiłem lampki choinkowe, otrzymałem czajnik bezprzewodowy. Zrobiłem zwrot tego czajnika, otrzymałem zwrot gotówki. Ponownie zamówiłem lampki które opłaciłem blikiem kwota inna niż jest blokowana i odrazu pobrana)
Nic innego nie próbowałem zamawiać tego dnia i nikomu nie podawałem blika.
Tak blokuje to bank na rzecz Allegro. Kontaktowałem się z bankiem i jeżeli kwota nie zostanie zaksięgowana do piątku niby kwota w sobotę powinna wrócić na konto, jeżeli nie to mam składać reklamacje w banku.
Dlatego napisałem tutaj czy ktoś coś może wiedzieć w tym temacie.
Teraz widać obrazek więc jednak była próba zapłacenia blikiem dla Allegro. Nieudana próba.
Czy ktoś inny nie ma przypadkiem dostępu do twoich aplikacji?
Nie, nikt nie ma, ani do aplikacji, ani bankowości, telefon urobiony hasłem.
Niech będzie że próba która miała miejsce 15.11 a pojawiło się dopiero 18.11 po tym jak rzeczywista transakcja pojawiła się w historii w aplikacji banku.
No nic nie pozostało jak tylko czekać do soboty.