Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Wczoraj udało mi się wylicytować kartę graficzną w bardzo niskiej cenie - 1000zł, podczas gdy najniższa oferta na allegro to 2200. Zauważyłem właśnie, że konto sprzedającego jest zawieszone, a samo konto istnieje od niecałego miesiąca.
Jak uważacie, zaryzykować opłacenie zakupu? Czy nie będzie w razie co problemów ze zwróceniem środków przez POK?
Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy, masz 5dni na opłacenie na Allegro Lokalne, zawieszenie konta to nie tragedia ale daje do myślenia.
dzięki za odpowiedź. BTW, oferta była na "zwykłym" Allegro, a nie na lokalnie.
@wieszaczek607 Powodem może być właśnie niska cena, masz 30dni, zapytamy moderatora: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ ale kasy nie stracisz nawet jak wpłacisz, ma zawieszone konto więc środków nie wypłaci, masz dyskusję, wreszcie masz POK.
Nie wpłacaj, jeżeli zablokowali konto to coś jest z tym sprzedającym nie tak.
Na zwykłym allegro jeżeli to była licytacja masz teoretycznie 30dni na zapłatę jeżeli sprzedający nie wpisał innego terminu.
Ja bym nie ryzykowała. Ale też od razu nie obwiniała sprzedawcy. Ostatnio jest tu sporo postów gdzie po wystawieniu jakiegoś sprzętu np telefonu nawet stare konta są od razu blokowane, a aukcje zdejmowane do sprawdzenia. Przypuszczam, że było tyle oszustw, że dużo rzeczy zaczęli sprawdzać zawczasu i trochę z tym przesadzili. Z kartami chyba też nie dawno był jakiś dym, więc może coś w tym być, a mogą tak jak aukcje z telefonem od razu blokować i sprawdzać....