Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mąż kupił sobie "super, ekstra" tabletki na odchudzanie. Kwota nie mała, prawie 130zl. Paczka wysłana z Polski. Nawet jej nie otworzyliśmy. Jednak się rozmyślił i kazał zwrócić. Okazało się, że zwrot mam wysłać do USA! Skoro paczka została wysłana z okolic Poznania, to chce ją odesłać na adres wysyłki.... A nie ponosić koszty wysyłki do USA... Sprzedający wymiguje się gwarancją, że takie są jej warunki. Czy to jest "legalne" na allegro?
Pozdrawiam
Tak, 100% legit, przy zakupie były warunki zwrotów widoczne. Klik kup = akceptuję.
No to mąż się ładnie wkopał. Niech teraz sobie zje te tabletki 🙂
Ale czasami da się dogadać, ze sprzedającym. Zadzwoń / napisz emaila. Może przyjmie zwrot gdzieś w Polsce.
Zapytałam, wymiguje się gwarancją. Jak dla mnie to chamska zagrywka. Najwidoczniej taki jego sposób, by jak najmniej ludzi odesłało towar. Zwrot do USA, a adres sprzedającego Dubai...
@konopia_92 Sądzę że zdenerwowanie odchudzi !Pytanie tylko czy ciebie czy męża
@konopia_92 Rozpoczęłaś dyskusję z sprzedającym przez Allegro ???
@LEW433 Nie rozpoczęłam. Póki co, chciałam to załatwić polubownie.
Zero wzmianki o adresie zwrotu. Gdzie np inni sprzedający podają adres od razu + masa dodatkowych informacji.
Druga sprawa, adres wysyłki z Warszawy, a została wysłała z oddziału DPD Komorniki...
Mąż chudnie bez tabletek, teraz schudł o 130zl 🤣
@konopia_92 A co nie podoba się mąż ???? za gruby ?
@LEW433 jego własna inicjatywa 🙂 dzięki diecie keto zrzucił już 30kg, chciał kupić wspomagacz dedykowany do tej diety.
Jednak los płata figle i potrzebujemy gotówkę, a tu taki kwiatek ze zwrotem... Mądry Polak po szkodzie. Facet na swoim profilu ma dużo negatywnych komentarzy...
@kytorr A skąd wiesz, że były?
zgubiłem słowo "jeśli"
@konopia_92 Czy na aukcji były podane warunki zwrotu? Co tam jest napisane?
Taką informacje widać, gdy wejdę w zakładkę o zwrocie
@konopia_92 My nic nie widzimy!
"Koszt zwrotu zależy od tego, jaką opcje dostawy podczas zakupu"
Brak info o adresie, na który ma być odesłany towar. Taki sam tekst jest też przy innych towarach sprzedającego
Wskażesz podczas zakupu*
Otworzyłam dyskusję przez Allegro, dziękuję za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam