anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup i zwrot

hidden6
#7 Wielbiciel#

Witam.Przez pomyłkę zakupiłem towar. Niestety zamiast odstąpić od zakupu to kliknąłem zwrot towaru ,który do mnie nie dotrze a allegro wygenerowało mi kod zwrotu (zakup przez allegro pay) co w tej sytuacji mogę zrobić aby odzyskać pieniądze ?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

Jeśli przesyłka nie została nadana, to dogadaj się ze sprzedającym, aby oddał Ci kasę, jeśli   przesyłka została nadana , to ją odbierz i zrób zwrot

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@hidden6 Zwrot to w systemie Allegro odstąpienie od umowy zakupu, jak towar nie został wysłany to sprzedający powinien nie wysyłać i niezwłocznie zwrócić Ci środki a jak wysłał to nie odbieraj i także czekaj na zwrot środków, sprzedający ma max 14dni na zwrot środków.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@hidden6 nie sluchaj lwa bo jak zwykle zapomniał dodać że bezplatny zwrot nieodebranego towaru jest tylko dla inpost paczkomat i smarta w innym przypadku nalezy odebrać i nadać zwrot bo zaplacisz z kwoty zwrotu opłatę za nie odebranie paczki 

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Nie odbieraj przesyłki.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@hidden6 Nie możesz odebrać czegoś co nie jest twoje, (zwrot), izrael wprowadza Cię w błąd, mogą z tego wyniknąć tylko problemy dla Ciebie.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Lew nie wkopuj kupującego w ukryte koszta bo będziesz mu kasę za potrącenie nieodebranej paczki oddawał i jeszcze cię israel zbanuje za odsetki 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie pisz tak, żadne koszty, koszty to mogą być jak sprzedający zgłosi że odesłał inny , albo uszkodzony towar, I nie pisz wiele razy tu opisywaliśmy takie przypadki i nie odbiera się czegoś co nie należy do Ciebie. Rozumiesz!!

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

No właśnie widzę lew jak zawsze klepie na ilość i zapomina podać prawdę tylko zakłada że za free będzie a nie musi i udaje że nierozumny. Dostałeś info czym to było zamówione? Nie. Nowomowa prawna allegro sądów nie interesuje zwrot to nie odstąpienie od umowy. Wiesz czy zostało nadane? Nie. To obiektywnie podawaj prawdę bo nikt nie będzie za twoje porady masowe ze swoich pieniedzy z zakupu oddawał. Zrozumiałeś. Do twojej informacji pytałem uokiku i sprzedawcy wolno dochodzić tej kasy za nieodebranie paczki tak jak kupującemu rozmyślić się w dowolnym momencie tyle że to już może kosztować

oznacz moderatorów

hidden6
#7 Wielbiciel#

Wybiłeś mi z głowy forum forum .

oznacz moderatorów

hidden6
#7 Wielbiciel#

Przepraszam pomyłka,a sprawa załatwiona.

oznacz moderatorów