Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Rok temu w listopadzie zakupiłem przez allegro pay telefon używany Xiaomi Mi11i za 399zł na allegro od lombardu. Skończyłem niedawno spłacać raty. Po około 10 miesiącach ku mojemu zdziwieniu policja zapukała do moich drzwi i zabrała telefon oraz dostałem pismo od prokuratora. Okazało się, że smartfon pochodził z kradzieży. Wczoraj dostałem telefon z komisariatu że będę musiał sie wstawić za kilkanaście dni na komisariat bo jest do mnie kierowany jakiś zarzut o "paserstwo" umyślne bądź nie umyślne oraz że będzie jakiś technik. I teraz bardzo sie obawiam czy mi grozi realnie coś? Czy ktoś miał podobną sytuację? Chodzę cały zestresowany, trzęsę się i nie mogę przestać o tym myśleć.
Jakbyś sprzedawał towar który okazał by się kradzionym to byś mógł narobić sobie biedy ,ale jak tylko stałeś się ofiarą i kupiłeś taki towar to raczej Cię nie zapuszkują.
? Nie za bardzo rozumiem, przepraszam. Policjant do mnie zadzwonił na inny telefon, że muszę sie wstawić.
@Client:45218047 to był głupi żart z mojej strony, ale tak naprawdę nie musisz się przejmować sankcjami, bo jeśli masz wszystko udokumentowane w transakcjach z Allegro, to jedyny problem jaki będziesz miał to składanie zeznań😔
Czy mogę spać spokojnie? Mam historię spłat w allegro pay jak regularnie płaciłem co miesiąc. I jak spłaciłem wszystko to pobralem dokument, że wszystko zostało spłacone. Wszystko widnieje w panelu allegro pay, kiedy był zakup, opis aukcji itd. Ale o co chodzi z tym całym technikiem. I jakich zeznań? Na policji? W sądzie? Wytłumaczysz mi proszę? Jestem osobą nieśmiałą, rzadko mająca jakikolwiek kontakt z policją, służbami itd. i nie za bardzo ogarniam tych rzeczy. Z góry dziękuję.
@Client:45218047 jeśli nie masz nic na sumieniu możesz spać spokojnie, zeznania na policji są stresujące, ale jeśli nie masz sobie nic do zarzucenia, to naprawdę nie ma się czym stresować
@Client:45218047 wydrukuj sobie kopię tej aukcji z Allegro, maila z info, że kupiłeś, fakturę czy paragon od sprzedawcy i weź to ze sobą. Przyda Ci się jako dowód w sprawie. Zrób sobie kopię tych papierów, gdyby Policja chciała je zabrać.
Może się okazać, że będą Cię wzywać jeszcze raz to lepiej mieć je na każdą wizytę.
Jesteś świadkiem w sprawie, nie oskarżonym, dasz radę 👍
@Client:45218047 Zeznania na Policji czy też w Prokuraturze nie są takie straszne, jeśli nie ma się nic na sumieniu.Im bardziej będzie chodziło o dojście do lombardu od którego kupiłeś ten telefon.To ten lombard dostanie raczej zarzut paserstwa.Śpij spokojnie.