Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. mam pytanie .Kupiłem przez allegro młot kłujący MAKITA HM1213c ,numer aukcji (7573959078) .Zapłaciłem za niego 2439,00, nie płaciłem za wysyłkę, bo kurier był za darmo. Dostałem od sprzedawcy fakturę z kosztem wysyłki 8 zł. Potrzebuję do urzędu pracy , zamówienie na kwotę 2439,00 .Kontaktowałem się ze sprzedawcą przez mejla, ale on odpisał,że dostał przelew na 2447,00 wliczony jest w to koszt wysyłki 8 zł, mimo, że ja nie płaciłem za wysyłkę. Potrzebuję zaświadczenia kto pokrył koszta wysyłki. Jest mi to potrzebne do urzędu pracy. Pozdrawiam. Arkadiusz Żydaniec.
@arekzydaniec Zakładam, że masz opłaconego smarta, więc koszty dostawy pokryło allegro (a przynajmniej częściowo razem ze sprzedającym).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Tak to właśnie z tym smartem. Do mnie też dzwonią czemu na fakturach jest 8zł, bo nie płacili za wysyłkę, ich księgowi się czepiają i rozkładają ręce, bo dostają faktury z kosztem wysyłki, przy czym trzeba tłumaczyć jak działają zakupy ze smartem. Sprzedający musi wykazać ile otrzymał od allegro. Generalnie, to allegro pokrywa 8zł, resztę sprzedający "rabatuje"
@arekzydaniec Poproś sprzedawcę o korektę faktury. Te 8 zł niech zafakturuje temu, od kogo tę kwotę otrzymał.
@Korekta faktury to nie jest łatwa sprawa sprzedający chciał wniosek mimo że błąd był z jego strony (wielokrotnie tak miałem) Życzę powodzenia
To nie jest błąd sprzedawcy , wyfakturował kwotę jaką realnie otrzymał . Jeśli korzystasz z pakietu ,,smart ,, i nie możesz zaksięgować kosztow przesyłki powinieneś o tym poinformować sprzedawcę , który w takim przypadku fakturuje zakupiony towar , a koszt przesyłki jaki otrzymał od allegro umieszcza na paragonie . W tym przypadku oczywiście musi być górka . Sprzedający dla US musi mieć papier na podstawie którego żądasz skorygowania otrzymnego dokumentu . Trzeba pamiętać faktura i wiadomość do sprzedającego ,, na dokumencie tylko towar ,,
Sprzedawca musi wystawic dokument na kwotę jaką otrzymał
za konstrukcję smarta odpowiada allegro - dziwne, że nikt z us nie zanegował takiej formy
chcesz normalną kwotę na fakturze poproś o proformę i nie kupuj przez smarta