Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Czy jeżeli kupiłem towar przez Kup Teraz na normalnym Allegro to mam 7 dni na płatność?
Czy przez te 7 dni sprzedawca ma obowiązek trzymać dla mnie towar?
Nie, kupujesz i płacisz.
Cześć,
Właśnie rozmawiałem przez czat online z obsługą Allegro. Powiedzieli, że jest tak jak pisałem.
Otworzyli dla mnie nawet dyskusję, gdzie zawarli taką informację dla sprzedającego.
@AceSloth928 tak , jest dokładnie tak jak piszesz , ale rzeczywistość może być nieco inna , niemniej dyskusja nic nie poradzi , jak sprzedawca zwróci kasę allegro uzna ,że jest wszystko w porządku /
@AceSloth928 Dobrze rozumiem? Transakcja nie opłacona, a już otwarta dyskusja? Coraz ciekawiej.
Tak swoją drogą, po co robić zakupy skoro nie jest się w stanie zapłacić?
Źle rozumiesz. Sprzedawca w dniu zakupu, wystawił drugą aukcję z tym samym produktem w wyższej cenie i sprzedał. Paczka pojechała do kogoś innego a moje zamówienie nadal wisi i mogę je opłacić.
@AceSloth928 Co źle rozumiem? To że nie opłaciłeś transakcji, a Allegro rozpoczęło dyskusję ze sprzedającym? Zaczyna dochodzić do anormalnych sytuacji.Piłka jak na razie jest po Twojej stronie.Opłać najpierw zakup, a potem w przypadku niewysłania produktu rób zadymę. Po drugie, w regulaminie z tego co pamiętam nie ma nigdzie zapisu, że to Sprzedający ma obowiązek trzymać dla Ciebie towar przez 7 dni po zakupie w opcji "kup teraz".Jest jedynie, że w przypadku zakupu w opcji "kup teraz" masz 7 dni na opłacenie, a w przypadku licytacji 30 dni.Tyle tylko, że sprzedający może określić w swojej zakładce własne warunki sprzedaży, np. że na wpłatę czeka 1 dzień.Brak wpłaty w tym terminie skutkuje ponownym wystawieniem oferty.
Co do produktu, wystawił w tym samym dniu ten sam produkt, czy taki sam produkt? Ustaliłeś to z nim?
Nie opłaciłem zakupu m.in dlatego, że on sprzedał ten sam jedyny produkt jaki miał, 2 godziny po tym jak ja go kupiłem. Stworzył nową aukcję a mnie nawet nie poinformował. I nie miał nigdzie w zakładce napisane, że czeka na płatność 1 dzień.
Sorka ale ja to już będę drążył w tamtej dyskusji a nie tutaj. Przekazałem Allegro całą naszą korespondencję i to oni zaproponowali, żeby ją otworzyć.
@AceSloth928 czy masz dostępną opcję "poproś nas o pomoc"? Jeśli tak, skorzystaj z niej proszę.
@_HolaOla_ Hej, tak. Jakiś czas temu kliknąłem po konwersacji ze sprzedawcą. Będę czekał aż ktoś się włączy.