Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam , mam nietypowa sytuację. Na święta kupiłam dziecku motorek na akumulator za ok 400 zł, dziecko korzystało 10 minut po czym przestał działać kontaktowałam się ze sprzedawcą wziął na gwarancji sprawdził stwierdził że silnik spalony . Naprawiony odesłał , naładowałam go wg instrukcji włączyłam efekty świetlne I dźwiękowe działają naciskam na pedal beż obciążenia dziecka motorek dziala natomiast gdy dziecko usiądzie motorek nie ma siły jechać. Jest jakaś opcja by odstąpić od umowy , zwrot kwoty za zakup ? Sytuacja nie fajna . Dziecko chce korzystać, ale niestety nie może bo nie dziala . Co w tej sytuacji mam zrobić ? Może miał ktoś taka sytu
acje ?
@Client:87856978 Rozumiem, że był to zakup od przedsiębiorcy? Skontaktuj się z nim ponownie. Jeśli towar jest nadal wadliwy, masz prawo domagać się zwrotu pieniędzy.
0soba od której kupowałam motorek ma firmę.
Kontaktowałam się z nimi , może pani wie czy mogę bezpośrednio prosić o zwrot kosztów. Ja kompletnie się na tym nie znam a pewnie będą chcieli mi cos wciskać albo żebym znowu im odesłała do naprawy .
@Client:87856978 Zgłoś zwrot z tytułu rękojmi.
Dostałam dzis od nich odpowiedź, że akumulator się teraz pewnie zasiarczyl ,że źle postępowałam z ładowaniem. Pewnie nie według instrukcji . Ladowalam go po iewaz dziecko korzystało z motorka puszczając sobie piosenki z niego. Czy nie kontaktując sie z nimi mogę bezpośrednio wysłać do nich motorek z pismem rękojmi? Mogą mi odmówić ?
@Client:87856978 w przypadku drugiej reklamacji masz prawo żądać odstąpienia od umowy, i tej decyzji nie ma prawa zmienić sprzedawca 🙂 Spakuj napisz pismo z żądaniem odstąpienia od umowy i wyślij powinnaś dostać zwrot za wysyłkę - towar - odesłanie 🙂
Dziękuję za odpowiedź .
Sprzedawca próbuje zgonić na mnie ,że pewnie nie lądowałam akumulatora wg instrukcji obsługi, że akumulator się zasiarczyl. Bo skoro dziecko nie jeździło na nim 2 miesiące to że nie lądowałam wcale akumulatora. Ladowalam pomimo to nie działał . A co jeśli odesle im motorek z pismem mogą mi odmówić? Oni proponują mi bym wysłała do nich poraz kolejny że oni to sprawdza i naprawia jeżeli motorek popsuł się nie z mojej winy.
Mam poprostu spakować wystosować pismo , wysłać i czekać na decyzję?
Czy kontaktować się nadal przez allegro ?