anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup telefonu

Maniana_2006
#7 Wielbiciel#

Witam, mam problem takiego typu : kupiłem telefon na allegro poprzez raty 0%. Musiałem oczywiście pouzupełniać wszystkie dane a na koncu zrobić przelew 1zl. Okazuje się że przelew zostanie zaksięgowany jutro, a aukcja z telefonem (ostatnia sztuka) została zakończona z o 100zl większą cena. Na meilu nie mam też informacji o zakupie.  Nie wiem czy sprzedawca otrzymał jakąś informację z banku o rozpoczęciu działań z mojej strony. Czy może być tak że ktoś inny kupił telefon? Jeśli tak to co z tym kredytem? 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

xyz96
#21 Demiurg#

@Maniana_2006 Do zakupu ratalnego nie dojdzie przed weryfikacją przez bank Twoich danych osobowych na podstawie przelewu 1 zł. Jeżeli po weryfikacji towar będzie już niedostępny lub jego cena wzrośnie, bank także nie udzieli pożyczki. Tak, ktoś inny może kupić przedmiot, zanim uzyskasz kredyt. Jeżeli do zakupu ratalnego nie dojdzie z jakiejkolwiek przyczyny, kredyt nie zostanie uruchomiony.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Maniana_2006 Jeżeli nie będzie towaru do czasu weryfikacji w banku to do zakupu nie dojdzie, niestety, tu masz regulaminy zakupów na raty: https://allegro.pl/regulaminy/zasady-i-warunki-udostepniania-rat-na-allegro-qzr3GmGeEhE

oznacz moderatorów