anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup TV , uszkodzenie podczas transportu.

xgabrychoox
#1 Nowicjusz#
  • Witam , kupiłem nowy telewizor 43cale który został uszkodzony podczas transportu przez kuriera. Niestety paczka została odebrana aczkolwiek w ten sam dzień został zgłoszony problem . Napisana reklamacja , zgłoszenie szkody itd . Trzeba czekać 30 dni na odpowiedź DPD w tej sprawie .. sprzedający prosi o zakończenie dyskusji gdyż problem jak twierdzi jego już nie dotyczy. Jak to wszystko powinno wyglądać ? Mam proerwszy raz taka sytuację 
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

bosek_2804
#10 Popularyzator#

Proszę sprawdzić, czy tv o tych wymiarach znajduje się na liście towarów zakazanych.

Jeśli tak, na własną odpowiedzialność zakup strzałem w kolano. Bez odszkodowania ze strony DPD. 

Przykro nam. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@xgabrychoox decyzję o zamknięciu dyskusji pozostawiam Tobie, w przypadku problemów możemy ją ponownie otworzyć. 
@bosek_2804 jeśli towar jest na tej liście, to za udostępnienie tej metody dostawy odpowiada sprzedający, a nie kupujący. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@xgabrychoox czyli paczka została odebrana z wyraźnym uszkodzeniem opakowania z zewnątrz?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@xgabrychoox Masz protokół szkody, masz 7dni, teraz dyskusja: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów