Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem samochód z uszkodzoną kamerką 70Mai Dash Cam ProPlus zakupioną od Allegro 04.09.2023 ( nadal na gwarancji) Kamerka zawiesiła się i nie działają żadne przyciski. Posiadam dowód zakupu przez poprzedniego właściciela. Chciałbym oddać do naprawy w ramach gwarancji. Producent kazał skontaktować się ze sprzedającym czyli Allegro.
Na karcie gwarancyjnej powinieneś mieć kontakt do firmy świadczącej gwarancję - bądź skontaktuj się z osobą która Tobie tą kamerę sprzedała. Szansa że ten konkretny sprzedający przeczyta Twój post jest zerowa.
Na karcie gwarancyjnej jest tylko producent. Producent prosi o kontakt z Allegro (sprzedającym). Nie da się wysłać wiadomości poprzez formularz do Allegro bo musi on być powiązany z historią zakupową. Mam tylko FV którą przekazał mi poprzedni właściciel który ją zakupił. Nie chcę zawracać mu głowy i załatwiać sprawy przez pośredników, po to mam dowód zakupu żeby móc dać na gwarancję.
@zumek1985 Przecież Ci tłumaczę, że na 99% gwarantem nie jest sprzedający.
Z Allegro najlepiej kontaktuj się przez formularz ,wybierając odpowiedni temat.
Nie da rady, żeby wysłać formularz muszę go powiązać z zakupem...
Ja posiadam tylko dowód zakupu w postaci FV wystawionej przez Allegro
@zumek1985 Wygląda na zakup w OSA (Oficjalny sklep Allegro) a z tego co widzę w ich ofertach to nie są oni gwarantem.
Gwarantem jest producent lub dystrybutor i tam powinieneś składać reklamację.
@zumek1985 Pytanie zasadnicze - czy kamerka posiada gwarancję sprzedającego?
Szczerze w to wątpię, bo sprzedający niezwykle rzadko jest gwarantem - szansa na to jest ale niewielka.
Tobie - jako, że nie zawierałeś umowy bezpośrednio ze sprzedającym na Allegro - nie przysługują wobec niego żadne roszczenia.