anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup z innego konta kamera 70Mai Dash Cam ProPlus zakupiona od Allegro ( nadal na gwarancji)

zumek1985
#7 Wielbiciel#

Kupiłem samochód z uszkodzoną kamerką 70Mai Dash Cam ProPlus zakupioną od Allegro 04.09.2023 ( nadal na gwarancji)  Kamerka zawiesiła się i nie działają żadne przyciski. Posiadam dowód zakupu przez poprzedniego właściciela. Chciałbym oddać do naprawy w ramach gwarancji. Producent kazał skontaktować  się ze sprzedającym czyli Allegro.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

NipponShorty
#16 Inspirator#

Na karcie gwarancyjnej powinieneś mieć kontakt do firmy świadczącej gwarancję - bądź skontaktuj się z osobą która Tobie tą kamerę sprzedała. Szansa że ten konkretny sprzedający przeczyta Twój post jest zerowa. 

oznacz moderatorów

zumek1985
#7 Wielbiciel#

Na karcie gwarancyjnej jest tylko producent.  Producent prosi o kontakt z Allegro (sprzedającym).  Nie da się wysłać wiadomości poprzez formularz do Allegro bo musi on być powiązany z historią zakupową. Mam tylko FV którą przekazał mi poprzedni właściciel który ją zakupił. Nie chcę zawracać mu głowy i załatwiać sprawy przez pośredników, po to mam dowód zakupu żeby móc dać na gwarancję.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@zumek1985 Przecież Ci tłumaczę, że na 99% gwarantem nie jest sprzedający.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Z Allegro najlepiej kontaktuj się przez formularz ,wybierając odpowiedni temat.

oznacz moderatorów

zumek1985
#7 Wielbiciel#

Nie da rady, żeby wysłać formularz muszę go powiązać z zakupem... 

Ja posiadam tylko dowód zakupu w postaci FV wystawionej przez Allegro 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@zumek1985 Wygląda na zakup w OSA (Oficjalny sklep Allegro) a z tego co widzę w ich ofertach to nie są oni gwarantem. 
Gwarantem jest producent lub dystrybutor i tam powinieneś składać reklamację.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@zumek1985 Pytanie zasadnicze - czy kamerka posiada gwarancję sprzedającego?
Szczerze w to wątpię, bo sprzedający niezwykle rzadko jest gwarantem - szansa na to jest ale niewielka.

Tobie - jako, że nie zawierałeś umowy bezpośrednio ze sprzedającym na Allegro - nie przysługują  wobec niego żadne roszczenia.

oznacz moderatorów