Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Otrzymałem takie info od Allegro, że produkt kupiony przeze mnie w maju jest "nielegalny/niebezpieczny". Napisałem do Alle ale odpowiedź kompletnie "rozmydlona". Co to oznacza? Nielegalny bo..... ? Z kradzieży, przemytu itd.? Czy mam się spodziewać "wezwania do.." Druga opcja: niebezpieczny... dla zdrowia? Jeśli tak - dlaczego inne oferty ciągle są w sprzedaży? Oferta sprzedawcy już jest zamknięta (inne są aktywne)... Nie bardzo wiem o co chodzi. Produkt to olejek do kąpieli, zakupiony w maju b.r. ale jeszcze nie użyty.... EAN 8008970048628. Może ktoś też otrzymał takie info i mnie oświeci?
@LeonardoPL system allegro ma czasem takie odpały i boty wysyłają takie durnoty a jak się allegro czepiam, że ktoś kiedyś dostanie przez ten ich spam zawału to się konsultanci mają focha że ich system to jest cud miód
Jeden importer zgłosił towar od drugiego importera, a oberwał sprzedawca. Tu nawet z fakturami bywa ciężko takie coś wyjaśnić. Człowiek nieraz szybciej dogadał by się ze ścianą niż z Allegro. Jakby mieli podróby blokować to chińczycy zniknęli by z platformy... Kradzież - tego nie mają jak udowodnić. Co najwyżej prywaciarzy blokują jak droższą elektonikę sprzedają jak np gościa wystawiającego 3 smartwache i posiadające faktury od ich zakupu xD...
Generalnie możesz napisać do sprzedawcy i zażądać zwrotu lub olać sprawę...
https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/search Może tu się coś pojawiło? Nam wywalili ostatnio ofertę olejku Tesori bo coś tam w sobie ma złego dla nienarodzonych dzieci (gdzieś to mam bo chemii domowej w sprzedaży mamy może kilka sztuk na tysiące innych ofert)
@LeonardoPL wlazło kiedyś coś takiego na rynek , już dawno wycofane , jak widzisz allegro asekuracyjnie pisze MOŻE , dlatego również otrzymałeś wymijającą odpowiedź od konsultanta , oni sami nie wiedzą , może jakiś Turek czy Madziar kupił poniewierający się na rynku bubel i zgłosił do SG , dla allegro nie ma znaczenia ,że producent ściągnął z rynku wadliwą partię ,usuwa produkt z katalogu i wysyła klientom ostrzeżenia . Zapytaj sprzedawcy , na pewno w przeciwieństwie do konsultanta allegro udzieli Ci wyczerpującej odpowiedzi
Właśnie miałem rozmowę ze sprzedawcą, nowa partia zawiera jakieś związki, które "mogą" być niebezpieczne, ja mam produkt ze starej partii, nie wiem czy włosy wypadną, czy skóra zejdzie ale wiem, że wychodząc na zakupy oddycham powietrzem raczej bardziej trującym, niż olejek do kąpieli. Szkoda, że Allegro nie sprawdza jak trujące i niebezpieczne są niektóre produkty z ChRL. Zamykam temat. Allegro - postarajcie się o bardziej "delikatne" maile odnośnie takich produktów bo naprawdę można się przestraszyć, a mail doszedł wieczorem.