Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłam telewizor na raty. Weryfikacja banku przebiegła pomyślnie. Dostałam umowę na maila, podpisałam, a telewizorek wciąż w koszyku. Czytałam, że dopóki bank nie przeleje pieniędzy sprzedającemu to zakup będzie do tej pory widniał w koszyku. Chciałam zapytać czy to prawda i ile to zazwyczaj trwa? Za odpowiedź z góry dziękuję.
@aguska1972 Czy wykonałaś przelew weryfikacyjny do banku, który udziela pożyczki na ten zakup?
Nie, ponieważ wyświetliły mi się trzy opcje potwierdzające moja tożsamość, pierwsza to SMS, druga logowanie w aplikacji m obywatel, trzecia przelew bankowy na kwotę jeden złoty. Wybrałam pierwsza, wszystko poszło pomyślnie, bank pozytywnie mnie zweryfikował. Dostałam na maila umowę kredytową( od kiedy raty, do kiedy, w jakiej kwocie i na jakiej e konto itd )
@aguska1972 Czy nie trzeba było potwierdzić, że akceptujesz warunki umowy?
Potwierdziłam tak jak Pani opisałam, żadnego przelewu nie robiłam. Byłam właśnie na poczcie i wiadomość w mailu w skrócie wygląda tak
Złożenie wniosku,
Wstępna decyzja kredytowa,
Potwierdzenie warunków finansowych,
Potwierdzenie tożsamości,
Podpisanie umowy, no nie odfajkowane to realizacja zamówienia.
Co w tym przypadku mam zrobić, dzwonić do sprzedającego jutro?
@aguska1972 Ty się skontaktuj z bankiem, bo dopóki śrdoki\ nie wpłyną do sprzedającego to zakup będzie w koszyku.
Właśnie o tym czytałam w necie i wspomniałam o tym w pierwszym wątku z zapytaniem czy to prawda, dzięki za odpowiedź. Już dzwonię, może ktoś tak jeszcze pracuje. Odezwę się później i napisze co powiedzieli.
No sprawa się wyjaśniła, wszystko przez zastrzeżony PESEL. Tylko nie wiem dlaczego bank nie poinformował mnie o tym( ja całkowicie o tym zapomniałam). Odblokował PESEL, kliknelam to co trzeba i wszystko poszło ok, pieniądze z automatu były u sprawcy. Dziękuję Lew433, bo gdyby nie Ty to pewnie bym czekała na jakoś ruch z banku pewnie jutro i pojutrze. Wszystkiego dobrego życzę.
I dobrze że się wyjaśniło,