anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamów przez słowacki numer

Client:107129017
#1 Nowicjusz#

Chciałbym zamówić przez Allegro, ale także przez inne e-sklepy, zamówienie do skrytki InPost w Polsce przy granicy ze Słowacją. Czy mogę wpisać swój słowacki numer w zamówieniu tutaj na Allegro i odebrać je w InPost w Polsce? Nie chcę kuriera na Słowację, bo nie ma mnie w domu i lepiej w skrytce InPost.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:107129017 Możesz to zrobić, jeśli sprzedający udostępnia tę metodę dostawy w swoich ofertach. Jeżeli nie, niestety nie będzie to możliwe.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Oj nie ładnie tak.... A gdzie konkretne informacje o wadach tego sposobu? A gdzie informacja o tym ze sprzedający nie będzie mógł podać tego numeru na etykiecie i może jej nie wysłać wcale lub wysłać z innym wziętym z czapy numerem? Twierdzicie, ze dbacie o jakość i zadowolenie kupujących więc należałoby ich poinformować....

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Zamówić możesz. Musisz się jednak liczyć z tym, że sprzedający nie poda Twojego numeru do przesyłki, bo system go zwyczajnie nie przyjmie. Część sprzedawców zwyczajnie podaje tam swój własny numer, inni nie wiedzą co zrobić i to anulują. Więc dobrze było powiadomić o tym sprzedawcę przy zakupie i z nim to uzgodnić, najwyżej poda swój numer. Kod do odbioru dostaniesz również w allegro oraz na maila więc nie jest koniecznie telefon potrzebny.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:107129017 nie przejdzie, sprzedawca nie wygeneruje etykiety, nie wiem ile cyfr ma Twój numer ale do paczkomatu potrzebne 9, możesz to obejść podając 9 cyfr ale je zapamiętaj, na maila czy w kupionych będzie kod odbioru ( tu musisz podać ten błędny telefon ) lub kod QR w mailu na podstawie którego odbierzesz, jedyny problem to nic nie dostaniesz na telefon 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów