anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamiast konsoli PS4 pro dostałem wodę Cisowiankę

Client:43588834
#7 Wielbiciel#

Witam. Tak jak w temacie. Zakup zrobiony na Allegro lokalnie. Kupowałem konsole PS4 pro a otrzymałem 0.5 litra wody Cisowianka. Miał ktoś może podobną sytuację? Co w takim wypadku dalej? Byłem na policji z jeszcze nie otwartą paczką , bo na oko można było stwierdzić , że to nie konsola. Dyżurny mi jedynie powiedział, że nie mogę jej tu otworzyć i żebym ją odesłał. Czy policja powinna zareagować w takiej sytuacji? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
46 ODPOWIEDZI 46

#7 Wielbiciel#

Na allegro lokalnie. Wchodząc w jego profil są dwie pozycje. Ta konsola i słuchawki.

Screenshot_2025-02-17-21-53-52-094_pl.allegro.sale.jpg

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dokładnie. To jest to ogłoszenie.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

musisz zrobić dyskusję i odzyskać kasę z Protecta.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Zrobiłem. Czekam teraz na odpowiedź zarówno sprzedającego jak i allegro. 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Czy nazwa użytkownika bajera.. nie dał do myślenia 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dokładnie to samo pomyślałem 🙂 Szczerze to nawet jeszcze przed otrzymaniem paczki. Dlatego , że sprzedający dosyć długo ja wysyłał tłumacząc się jakimiś wyjazdami służbowymi.

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@Halfrunt A to "13" w loginie? 😄

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

12 pierwszych już było zajętych 🙂

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Założyłem, że to jego  iloraz inteligencji 🙂 

oznacz moderatorów

Wielki223
#8 Zapaleniec#

Nie wiem dlaczego zawsze ,ale to zawsze ci wałkarze ,przy wystawianiu konsoli opisują,że się "nie zacina".Jak widzicie ten tekst ,to wierzcie mi ,lepiej od razu odpuścić.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:43588834 Po pierwsze, protokół szkody skoro wiedziałeś od razu było zgłosić mam uwagi do paczki i włożyć ją do skrytki, zamiast latać z paczką po komendach ( jak udowodnisz że to nie Ty zamieniłeś ) potem reklamacja u przewoźnika i roszczenie do sprzedawcy w dyskusji, po 14 dniach protect, lub przy odmowie sprawa cywilna w sądzie nic więcej nie zrobisz 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Pierwszy raz mnie to spotkało. Wyjąłem paczkę z paczkomatu i zamknąłem drzwiczki. Wtedy dopiero doszło do mnie , że z paczką jest coś nie tak. Nie zakładałem od razu , że to oszustwo. Pomyślałem nawet , że może doszło do jakiejś pomyłki. Kontakt ze sprzedającym był od razu. Cały czas nalegał , żebym otworzył paczkę. Przed wizytą na komendzie skontaktowałem się z obsługą allegro( telefoniczna rozmowa) i także mi powiedział, że bez otwarcia paczki nic nie mogę zrobić . 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:43588834 przy zakupie prywatny - prywatny do wydania paczki dochodzi w momencie nadania i na kupującego przechodzi ryzyko utraty lub uszkodzenia 😞 musisz udowodnić że to sprzedawca lub przewoźnik Cię oszukał, spisz Protokół szkody masz na to do 7 dni od odebrania bo na dziś nie masz żadnego dowodu że to nie Ty podmieniłeś po odebraniu !!!! 

Potem złóż reklamację lub niech to zrobi sprzedawca + dyskusja w której wszystko będziesz dokumentował 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

W sumie nawet wymiary paczki są za małe w stosunku do wymiarów konsoli. Z kim mam spisać protokół szkody?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Złożyłem reklamację do inposta. Później napiszę protokół szkody, bo chwilowo jestem poza domem. No i złoże zawiadomienie o popełnieniu oszustwa na komendzie. Chwilowo nie mogę tego zrobić, bo dopiero o 14-15 będzie osoba, która się tym zajmuje.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Ze sprzedającym nie ma juz kontaktu. Przestał odpisywać. Wydaje mi się, że on takowej reklamacji nie złoży.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Witam. Ten gość napisał w dyskusji coś takiego. "Proszę sprawdzić zdjęcie kupujący pokazał przesyłkę z przesyłką na której jest etykieta a ja utworzyłem kod cyfrowy dokładnie: 168190758. Dlaczego na paczce jest zdjęcie etykiety???" O co chodzi?

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Ale czego zdjęcie masz sprawdzic

jaki kod cyfrowy utworzyłeś i gdzie i po co?

poproś o dodatkowe wyjaśnienia sprzedawcy i zapytaj po co masz oglaadac jakieś zdjęcia 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Kolejna wiadomość od niego w dyskusji.

"Jeżeli allegro ma dostęp do tego jaką opcję wysłałem to proszę to sprawdzić, wybrałem opcję cyfrową"

oznacz moderatorów