anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamiast konsoli PS4 pro dostałem wodę Cisowiankę

Client:43588834
#8 Zapaleniec#

Witam. Tak jak w temacie. Zakup zrobiony na Allegro lokalnie. Kupowałem konsole PS4 pro a otrzymałem 0.5 litra wody Cisowianka. Miał ktoś może podobną sytuację? Co w takim wypadku dalej? Byłem na policji z jeszcze nie otwartą paczką , bo na oko można było stwierdzić , że to nie konsola. Dyżurny mi jedynie powiedział, że nie mogę jej tu otworzyć i żebym ją odesłał. Czy policja powinna zareagować w takiej sytuacji? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
46 ODPOWIEDZI 46

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Aha czyli cyfrowo wysłał ci konsole

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

No właśnie nie wiem co on kombinuje.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:43588834 nic nie kombinuje, nadawał bez etykiety na podstawie kodu, wytłumacz mu że jak kurier wyciąga taką paczkę to nakleja kod kreskowy a potem na sortowni przykleją etykietę !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@kostas11 Czyli powstają aż dwie możliwości pomyłki. Bajera może prawidłowo wysłał, a wy się czepiacie, chociaż trudno mi w to uwierzyć, że ktoś do paczkomatu wysyła pół litra wody, jeśli w środku w ogóle jest woda...

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

To po pierwsze ponoć każe mu sprawdzać kod nadania z etykiety skoro się zgadza a zawartość się nie zgadza? Co on ma z tym kodem zrobić? Trzeba go zapytać w jaki sposób to oczyszcza go z zarzutów a przesuwa je na przewoznika

po drugie skoro wysłał te konsole bo się sprzedała to czemu ma trwającą aukcję na nią? 

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Client:43588834

Policja ma obowiązek przyjąć od ciebie zgłoszenie podejrzenia oszustwa. Jak robią problemy, to dzwonisz do KW, a oni już ich naprostują. Zawiadomienie można też zgłosić do prokuratury (można też zdalnie).

Co do protokołu szkody, to otrzymanie innego towaru, nie jest uszkodzeniem powstałym w czasie przewozu. Nawet jakby był to błąd firmy kurierskiej, to nie mamy tutaj doczynienia z uszkodzeniem zawartości.

Co do reklamacji, jedynie to można zgłosić błędne naklejenie etykiety adresowej w oddziale nadawczym. Do tego nie dołącza się protokołu szkody. 

Ps. Protokół szkody, to nazwa potoczna. Formalnie jest to protokół uszkodzenia przesyłki. 

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Dziękuję wszystkim osobom, które starały się mi pomóc. Allegro uznało moją szkodę. Przyznano mi rekompensatę z allegro protect. Konto oszusta zostało zablokowane. 

oznacz moderatorów