Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Tak jak w temacie. Zakup zrobiony na Allegro lokalnie. Kupowałem konsole PS4 pro a otrzymałem 0.5 litra wody Cisowianka. Miał ktoś może podobną sytuację? Co w takim wypadku dalej? Byłem na policji z jeszcze nie otwartą paczką , bo na oko można było stwierdzić , że to nie konsola. Dyżurny mi jedynie powiedział, że nie mogę jej tu otworzyć i żebym ją odesłał. Czy policja powinna zareagować w takiej sytuacji? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Aha czyli cyfrowo wysłał ci konsole
No właśnie nie wiem co on kombinuje.
@Client:43588834 nic nie kombinuje, nadawał bez etykiety na podstawie kodu, wytłumacz mu że jak kurier wyciąga taką paczkę to nakleja kod kreskowy a potem na sortowni przykleją etykietę !!!
@kostas11 Czyli powstają aż dwie możliwości pomyłki. Bajera może prawidłowo wysłał, a wy się czepiacie, chociaż trudno mi w to uwierzyć, że ktoś do paczkomatu wysyła pół litra wody, jeśli w środku w ogóle jest woda...
To po pierwsze ponoć każe mu sprawdzać kod nadania z etykiety skoro się zgadza a zawartość się nie zgadza? Co on ma z tym kodem zrobić? Trzeba go zapytać w jaki sposób to oczyszcza go z zarzutów a przesuwa je na przewoznika
po drugie skoro wysłał te konsole bo się sprzedała to czemu ma trwającą aukcję na nią?
Policja ma obowiązek przyjąć od ciebie zgłoszenie podejrzenia oszustwa. Jak robią problemy, to dzwonisz do KW, a oni już ich naprostują. Zawiadomienie można też zgłosić do prokuratury (można też zdalnie).
Co do protokołu szkody, to otrzymanie innego towaru, nie jest uszkodzeniem powstałym w czasie przewozu. Nawet jakby był to błąd firmy kurierskiej, to nie mamy tutaj doczynienia z uszkodzeniem zawartości.
Co do reklamacji, jedynie to można zgłosić błędne naklejenie etykiety adresowej w oddziale nadawczym. Do tego nie dołącza się protokołu szkody.
Ps. Protokół szkody, to nazwa potoczna. Formalnie jest to protokół uszkodzenia przesyłki.
Dziękuję wszystkim osobom, które starały się mi pomóc. Allegro uznało moją szkodę. Przyznano mi rekompensatę z allegro protect. Konto oszusta zostało zablokowane.