Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy jesli zamówię cos od prywatnego sprzedawcy na zwyklym allegro (NIE LOKALNIE) i zamowiona rzecz nie zostanie wysłana lub będzie niezgodna z opisem to mogę wtedy ubiegać się o zwrot pieniędzy? (otwierajac dyskusje itp). Bo znalazłem że ubiegać się o zwrot w takim wypadku mogę ale nigdzie nie znalazłem czy jeśli sprzedającym jest osoba prywatna to też.
Zwrot towaru taki jak przy zakupie konsumenckim nie przysługuje Ci(chyba że sprzedający wyrazi na to zgodę), ochrona Allegro taka jak dyskusja, rekompensata Allegro Protect >oczywiście i t nie ma znaczenia na jakim Allegro zakup i od kogo pod warunkiem ze zakup przez Allegro.
@Client:102844321 musisz rozróżnić 2 pojęcia 1. zwrot - oddajesz bo Ci nie pasuje nie podoba i w tym przypadku sprzedawca ma prawo odmówić przyjęcia ,
2. reklamacja / ukryta wada , niezgodność z opisem /- sprzedawca musi rozpatrzyć i rzeczowo się do niej odnieść , jeśli uzna ma obowiązek pokryć wszystkie koszty jakie poniosłeś
.Jest jeszcze 3-ci element , mianowicie oznaczenie oferty ikoną ,,smart ,, , w tym przypadku sprzedawca prywatny nie może odmówić przyjęcia zwrotu ALE!! może ustalić inny czas na rezygnację niż obowiązuje przedsiębiorców , warto w takim przypadku zerknąć do zakładki ,,zwroty,,