anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamowienie prywatnie zwroty

Client:102844321
#7 Wielbiciel#

Witam, czy jesli zamówię cos od prywatnego sprzedawcy na zwyklym allegro (NIE LOKALNIE) i zamowiona rzecz nie zostanie wysłana lub będzie niezgodna z opisem to mogę wtedy ubiegać się o zwrot pieniędzy? (otwierajac dyskusje itp). Bo znalazłem że ubiegać się o zwrot w takim wypadku mogę ale nigdzie nie znalazłem czy jeśli sprzedającym jest osoba prywatna to też.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

LEW433
#21 Demiurg#

Zwrot towaru taki jak przy zakupie konsumenckim nie przysługuje Ci(chyba że sprzedający wyrazi na to zgodę), ochrona Allegro taka jak dyskusja, rekompensata Allegro Protect >oczywiście i t nie ma znaczenia na jakim Allegro zakup i od kogo pod warunkiem ze zakup przez Allegro.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:102844321 musisz rozróżnić 2 pojęcia 1. zwrot - oddajesz bo Ci nie pasuje nie podoba  i w tym przypadku sprzedawca ma prawo odmówić przyjęcia ,

2. reklamacja / ukryta wada , niezgodność z opisem  /- sprzedawca musi rozpatrzyć i rzeczowo się do niej odnieść , jeśli uzna ma obowiązek pokryć wszystkie koszty jakie poniosłeś

.Jest jeszcze 3-ci element , mianowicie oznaczenie oferty ikoną ,,smart ,, , w tym przypadku sprzedawca prywatny nie może odmówić przyjęcia zwrotu ALE!! może ustalić inny czas na rezygnację niż obowiązuje przedsiębiorców , warto w takim przypadku zerknąć do zakładki ,,zwroty,, 

oznacz moderatorów