Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego nie mogę zapłacić kartą kredytową? Tylko debetówka przejdzie?
Dzień dobry, operator płatności PayPo nie przyjmuje spłaty zobowiązania kartą kredytową. Możliwa jest spłata kartą debetową, przelewem czy BLIK.
No nie można. Próbowałem dzisiaj kilka razy i się nie udało. Bank potwierdza transakcje ale wyskakuje okienko-transakcja zakończona niepowodzeniem. Żadnych wyjaśnień znaleźć nie można. To ciekawe bo przelewem tradycyjnym można płacić mimo, że pieniądze trafią na konto później.Proszę Allegro o wyjaśnienie.
@grzesiu148 Spłata jest możliwa przy użyciu karty debetowej, a nie kredytowej - tak jak napisał @Kewinek12 .
Zupełnie bez sensu i niewytłumaczalne. Ciekawi mnie dlaczego akurat kartą kredytową nie można zapłacić. To jakieś nieporozumienie.Należałoby w takim razie zamieścić informacje w sekcji "zapłać później" o braku możliwości płatności kartą kredytową. To ważne dla wielu kupujących. Ja, gdybym wiedział nie skorzystał bym z tej formy płatności i już nie skorzystam.
Jakiś czas temu też się rozczarowałem w związku z powyższym. No cóż 🙂
Odmówienie płatności kartą kredytową jest niezgodne z obowiązującymi przepisami.
Jeśli operator przyjmuje płatności kartami to nie może wybierać tylko kart debetowych.
Karta płatnicza jest kartą płatniczą i jej właściciel jest odpowiedzialny za jej użycie.
Sprawa do UOKIK
Bardzo prosta odpowiedź , jak zawsze chodzi o pieniądze. Przykład zbliża się termin nie masz kasy żeby zapłacić , a nie możesz użyć twojej karty kredytowej , musisz skorzystać z raty allegro i tyle , allegro zarobione zadowolone .