anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zapłata za dostarczenie wadliwego towaru

Client:141585557
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Mam do Państwa pytanie: Kupiłem patelnię, która nigdy nie dotarła. Została zwrócona sprzedawcy, ale obciążył mnie kosztami wysyłki. Dokonałem drugiego zakupu u innego sprzedawcy i jest ona wadliwa. Sprzedawca przekręcił opis patelni na stronie internetowej. Zwróciłem ją, a oni ponownie obciążyli mnie kosztami wysyłki. Dlaczego nie otrzymałem towaru od dwóch tygodni, a Państwo nadal obciążają mnie kosztami wysyłki?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:141585557 Podaj proszę numer zamówienia. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Mam do Państwa pytanie: Kupiłem patelnię, która nigdy nie dotarła. Została zwrócona sprzedawcy, ale obciążył mnie kosztami wysyłki. Dokonałem drugiego zakupu u innego sprzedawcy i jest ona wadliwa. Sprzedawca przekręcił opis patelni na stronie internetowej. Zwróciłem ją, a oni ponownie obciążyli mnie kosztami wysyłki. Dlaczego nie otrzymałem towaru od dwóch tygodni, a Państwo nadal obciążają mnie kosztami wysyłki?

Numer oferty 18218163992

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:141585557 czemu nie odpowiedziałeś w poprzednim wątku tylko zakładasz nowy

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Korzystam z Waszych usług po raz pierwszy, więc nie do końca wiem, jak korzystać z Waszej strony. Czy powinienem wrócić do pierwszej dyskusji?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Client:141585557 doprecyzuj proszę jakie dokładnie koszty masz na myśli i gdzie widzisz informację o tym, że naliczamy takie opłaty?

Pierwsze zamówienie, o którym wspominasz było w ramach dostawy Smart! - czyli dostawa była darmowa. Przesyłka została zwrócona do sprzedającego przez przewoźnika, a następnie sprzedający zlecił tutaj zwrot całej kwoty za produkt. Nie ma tutaj informacji, o obciążeniu Cię kosztami. 

Drugie zamówienie, nie było w ramach darmowej dostawy Smart! - czyli prawidłowo została naliczona kwota za wybraną metodę dostawy. Przy zgłaszaniu zwrotu do zamówienia, miałeś do wyboru płatną etykietę, z której skorzystałeś (sprzedający nie ponosi kosztów zwrotu zamówienia. Jeśli zależy Tobie na darmowych zwrotach, to zachęcam do korzystania z usługi Smart!).  

W przypadku zwrotu zamówienia - sprzedający zobowiązany jest do zwrotu kosztu produktu oraz najtańszego kosztu wysyłki, jaki był dostępny w ofercie, w której zakupiony został przez Ciebie produkt.

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Moje zamówienie zostało zwrócone, ponieważ sprzedawca mnie okłamał i sprzedał mi wadliwy produkt. Dlaczego miałbym płacić za wysyłkę wadliwego produktu? To oszustwo. Nie chcę wdawać się w spór ze sprzedawcą. Jako platforma handlowa odpowiadasz za uczciwość swoich sprzedawców.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Badam tę sprawę, więc nie chodzi o dziesięć złotych – to niewielka kwota – ale o zasadę. Dlaczego dopuszczają się oszustw na waszym rynku?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Client:141585557 w przypadku wadliwego produktu, należy zgłosić sprzedającemu reklamację. Daj proszę znać, czy tylko zwróciłeś produkt czy kontaktowałeś się też ze sprzedającym w sprawie reklamacji? 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Skontaktowałem się ze sprzedawcą, a on bezceremonialnie mi odpowiedział - proszę zwrócić towar, zwrócimy pieniądze za towar, ale nikt nie zwróci mi pieniędzy za przesyłkę, o ile rozumiem.

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Client:141585557 w takim przypadku, zachęcam żeby skontatkować się bezpośrednio ze sprzedającym i ustalić z nim szczegóły zwrotu kosztów odesłania produktu.

Jeżeli jest to reklamacja i sprzedający ją uznał, to powinna być ona dla Ciebie bezkosztowa.

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów