anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapytanie

Tomekjanawa
#1 Nowicjusz#

Hej zamówiłem przesyłkę na prezent na allegro ale przesyłka przyszła wczoraj opóźniona bo sprzedający nie poinformował mnie że idzie z chin w międzyczasie kupiłem nową bo zależało mi na czasie. Anulowałem transakcje 9 października. Chciałem uzyskać jego dane żeby mu odesłać tą przesyłkę a podał mi adres do Chin. Teraz sprzedający kazał mi odesłać przesyłkę do chin czy ponoszę z tego tytułu jakieś koszty, jak uzyskać dane odbiorcy

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

A pytanie( Anulowałem transakcje 9 października) po co odbierałeś nie swój towar, nie swoją przesyłkę.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Tomekjanawa no tak koszt odesłania jest po Twojej stronie 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ja_Nitka
#11 Animator#

Skoro anulowałeś transakcję należało nie odbierać przesyłki, wróciłaby do nadawcy.
Teraz jak odebrałeś musisz ją odesłać na swój koszt, bo koszt zwrotu ponosi kupujący, chyba że w ofercie było podane inaczej.
Dane do zwrotu powinny być podane w opisie oferty, w zakładce zwrot, adres do zwrotu. Należało się z tym zapoznać przed zakupem, bo tam pewnie jest podany adres do Chin.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@Tomekjanawa "nie poinformował mnie że idzie z chin" a to może przed dokonaniem zakupu warto sprawdzić zakładkę z Wysyłką i sprawdzić skąd paczka idzie.

oznacz moderatorów