anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zarabianie na dodawaniu produktow do ulubionych

Client:101071744
#9 Pomysłodawca

Dostaje jakieś dziwne propozycje aby współpracować z jakąś firma i dodawać produkty z allegro do ulubionych a oni mają za to płacić? Co to za historia? Ktoś ma wiedzę na ten temat? To nie kant ? No i jeszcze chcą żeby kontakt był przez ,,telegram,,

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:101071744 serio liczysz że dostaniesz 1500 zł za klikanie dziennie 🙂 to wałek mający na celu wyłudzenie kasy 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Już co najmniej 3-ci z tym postem jesteś. Jasne, ze to przekręt. Jak dobrze pamiętam to pisali, że telefon z Nigerii. Na kasę stamtąd bym nie liczyła. Pewniej na bloka od Allegro i to stałego jak zaczniesz nie uczciwie opiniować jakieś dziwne rzeczy...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@AnnaG-Antyki  Kiedyś był taki numer na zarabianie na pracy chałupniczej. Składanie długopisów. Ludzie zostali z tysiącami długopisów za które zapłacili tysiące złotych i bez mozliwości ich sprzedaży. Pamiętam ten szał.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:101071744  to koledzy z Nigerii takie jaja sobie robią😁

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Nie wiem czy Nigeria ale numer był Wielkiej Brytanii a jak ich zacząłem podpuszczać na WhatsApp to  brak konkretnej i formacji tylko uparcie spróbuj. Dobrze wiem że allegro nie pozwala na takie praktyki. No i jeszcze kontakt przez komunikator telegram

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Nie nieliczy na pieniądze za nic tylko chciałem podpytać czy ktoś się spotkał z tym

oznacz moderatorów

Client:109087951
#7 Wielbiciel

Mi na zachętę przelano 20 zł, następnego dnia również dostałem 20 zł. Potem żądano, bym wykonał zadanie polegające na wpłacie 70 zł , które miałoby być zwrócone z dodatkiem za zadanie. Nie miałem jednak odwagi tego sprawdzić 

oznacz moderatorów

solek007
#1 Nowicjusz

Witam. Ja przelałam 70 i dostałam w zamian za to dostałam 109 zł.

W ciągu dnia zrobiłam kilka zadań i zarobiłam w sumie 90 zł. Teraz jest takie zadanie że jak 200 przelejesz to z prowizja 260 dostaniesz, albo 500 to 650. 

W sumie teraz się obawiam. 200 zł to już grubsza sprawa. Ale chyba zaryzykuję 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@solek007 próbuj sił, wróć się pochwalić .

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

@solek007 genialny pomysł. 😱
Ale uważaj, bo Twoja chciwość zrobi z Ciebie przestępcę. W najlepszym przypadku stracisz pieniądze, w najgorszym zostaniesz "słupem".

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Uważaj. Za pierwsze zadania owszem coś tam płacą. Jednak dalej to inna sprawa... Gdzieś w czeluściach internetu widziałam artykuł o tej metodzie, ludzie popłynęli na grube tysiące...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@solek007 a te przelewy są na normalne konta bankowe w Polsce? Co zawierają tytuły przelewu? Przelewy wyjścia/wejścia wykonywane zawsze z takich samych numerów?

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@Client:35386082  użytkownik @solek już został słupem.

Dostaje przelewy od osób które są oszukiwane na zakupie przedmiotu. Teraz tylko kwestia czasu, aż oszukane osoby zgłoszą się na policję z numerem konta @solek , po którym organy, zdobędą dane właściciela konta. Problemy już się zaczęły, zalecam zgłoszenie się na komisariat i złożenie wyjaśnień, zanim sami zapukają

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@solek007 Warto ryzykować zostanie słupem za kilka dyszek? 🙈

oznacz moderatorów

Client:80340374
#15 Entuzjasta

@Client:101071744  odpuść, to wałek

@solek007 w skrócie i w najgorszym scenariuszu bedzie to wygladać tak, że zwrócisz każdy przelew który otrzymałeś. Kasy ktorą wyslales juz nie odzyskasz

oznacz moderatorów

Atlantyda_mt
#7 Wielbiciel

Zaryzykowałaś? Aktualnie stanęłam właśnie w tym punkcie.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Atlantyda_mt co patrzysz na innych .... wyprostuj się , unieś lekko głowę  ,wypnij klatę i .............NA PRZÓD !! , wróć do nas po  wszystkim .

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Atlantyda_mt Na jakim konkretnie etapie bycia słupem aktualnie jesteś? 🙈

Bo wiesz, że bierzesz właśnie udział w oszustwie i pomagasz w praniu pieniędzy prawda? 😉

oznacz moderatorów

wiola317
#7 Wielbiciel

Nie ryzykuj, bo oni za każdym razem będą chcieli większą wpłatę od ciebie, też się dałam oszukać. Kazali mi wpłacić 4300zl, żeby zarobić 11 tys, ale tego nie zrobiłam, chociaż i tak trochę kasy straciłam 

oznacz moderatorów