Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostaje jakieś dziwne propozycje aby współpracować z jakąś firma i dodawać produkty z allegro do ulubionych a oni mają za to płacić? Co to za historia? Ktoś ma wiedzę na ten temat? To nie kant ? No i jeszcze chcą żeby kontakt był przez ,,telegram,,
@Client:101071744 serio liczysz że dostaniesz 1500 zł za klikanie dziennie 🙂 to wałek mający na celu wyłudzenie kasy 😞
Już co najmniej 3-ci z tym postem jesteś. Jasne, ze to przekręt. Jak dobrze pamiętam to pisali, że telefon z Nigerii. Na kasę stamtąd bym nie liczyła. Pewniej na bloka od Allegro i to stałego jak zaczniesz nie uczciwie opiniować jakieś dziwne rzeczy...
@AnnaG-Antyki Kiedyś był taki numer na zarabianie na pracy chałupniczej. Składanie długopisów. Ludzie zostali z tysiącami długopisów za które zapłacili tysiące złotych i bez mozliwości ich sprzedaży. Pamiętam ten szał.
@Client:101071744 to koledzy z Nigerii takie jaja sobie robią😁
Nie wiem czy Nigeria ale numer był Wielkiej Brytanii a jak ich zacząłem podpuszczać na WhatsApp to brak konkretnej i formacji tylko uparcie spróbuj. Dobrze wiem że allegro nie pozwala na takie praktyki. No i jeszcze kontakt przez komunikator telegram
Nie nieliczy na pieniądze za nic tylko chciałem podpytać czy ktoś się spotkał z tym
Mi na zachętę przelano 20 zł, następnego dnia również dostałem 20 zł. Potem żądano, bym wykonał zadanie polegające na wpłacie 70 zł , które miałoby być zwrócone z dodatkiem za zadanie. Nie miałem jednak odwagi tego sprawdzić
Witam. Ja przelałam 70 i dostałam w zamian za to dostałam 109 zł.
W ciągu dnia zrobiłam kilka zadań i zarobiłam w sumie 90 zł. Teraz jest takie zadanie że jak 200 przelejesz to z prowizja 260 dostaniesz, albo 500 to 650.
W sumie teraz się obawiam. 200 zł to już grubsza sprawa. Ale chyba zaryzykuję
@solek007 próbuj sił, wróć się pochwalić .
@solek007 genialny pomysł. 😱
Ale uważaj, bo Twoja chciwość zrobi z Ciebie przestępcę. W najlepszym przypadku stracisz pieniądze, w najgorszym zostaniesz "słupem".
Uważaj. Za pierwsze zadania owszem coś tam płacą. Jednak dalej to inna sprawa... Gdzieś w czeluściach internetu widziałam artykuł o tej metodzie, ludzie popłynęli na grube tysiące...
@solek007 a te przelewy są na normalne konta bankowe w Polsce? Co zawierają tytuły przelewu? Przelewy wyjścia/wejścia wykonywane zawsze z takich samych numerów?
@Client:35386082 użytkownik @solek już został słupem.
Dostaje przelewy od osób które są oszukiwane na zakupie przedmiotu. Teraz tylko kwestia czasu, aż oszukane osoby zgłoszą się na policję z numerem konta @solek , po którym organy, zdobędą dane właściciela konta. Problemy już się zaczęły, zalecam zgłoszenie się na komisariat i złożenie wyjaśnień, zanim sami zapukają
@solek007 Warto ryzykować zostanie słupem za kilka dyszek? 🙈
@Client:101071744 odpuść, to wałek
@solek007 w skrócie i w najgorszym scenariuszu bedzie to wygladać tak, że zwrócisz każdy przelew który otrzymałeś. Kasy ktorą wyslales juz nie odzyskasz
Zaryzykowałaś? Aktualnie stanęłam właśnie w tym punkcie.
@Atlantyda_mt co patrzysz na innych .... wyprostuj się , unieś lekko głowę ,wypnij klatę i .............NA PRZÓD !! , wróć do nas po wszystkim .
@Atlantyda_mt Na jakim konkretnie etapie bycia słupem aktualnie jesteś? 🙈
Bo wiesz, że bierzesz właśnie udział w oszustwie i pomagasz w praniu pieniędzy prawda? 😉
Nie ryzykuj, bo oni za każdym razem będą chcieli większą wpłatę od ciebie, też się dałam oszukać. Kazali mi wpłacić 4300zl, żeby zarobić 11 tys, ale tego nie zrobiłam, chociaż i tak trochę kasy straciłam