anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zarabianie na dodawaniu produktow do ulubionych

Client:101071744
#9 Pomysłodawca

Dostaje jakieś dziwne propozycje aby współpracować z jakąś firma i dodawać produkty z allegro do ulubionych a oni mają za to płacić? Co to za historia? Ktoś ma wiedzę na ten temat? To nie kant ? No i jeszcze chcą żeby kontakt był przez ,,telegram,,

oznacz moderatorów
58 ODPOWIEDZI 58

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:101071744 serio liczysz że dostaniesz 1500 zł za klikanie dziennie 🙂 to wałek mający na celu wyłudzenie kasy 😞 

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Już co najmniej 3-ci z tym postem jesteś. Jasne, ze to przekręt. Jak dobrze pamiętam to pisali, że telefon z Nigerii. Na kasę stamtąd bym nie liczyła. Pewniej na bloka od Allegro i to stałego jak zaczniesz nie uczciwie opiniować jakieś dziwne rzeczy...

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@AnnaG-Antyki  Kiedyś był taki numer na zarabianie na pracy chałupniczej. Składanie długopisów. Ludzie zostali z tysiącami długopisów za które zapłacili tysiące złotych i bez mozliwości ich sprzedaży. Pamiętam ten szał.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:101071744  to koledzy z Nigerii takie jaja sobie robią😁

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Nie wiem czy Nigeria ale numer był Wielkiej Brytanii a jak ich zacząłem podpuszczać na WhatsApp to  brak konkretnej i formacji tylko uparcie spróbuj. Dobrze wiem że allegro nie pozwala na takie praktyki. No i jeszcze kontakt przez komunikator telegram

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Nie nieliczy na pieniądze za nic tylko chciałem podpytać czy ktoś się spotkał z tym

oznacz moderatorów

Client:140166667
#2 Obserwator

Nie wchodz w to, to oszustwa

oznacz moderatorów

#2 Obserwator

To oszustwa

oznacz moderatorów

Client:109087951
#7 Wielbiciel

Mi na zachętę przelano 20 zł, następnego dnia również dostałem 20 zł. Potem żądano, bym wykonał zadanie polegające na wpłacie 70 zł , które miałoby być zwrócone z dodatkiem za zadanie. Nie miałem jednak odwagi tego sprawdzić 

oznacz moderatorów

solek007
#1 Nowicjusz

Witam. Ja przelałam 70 i dostałam w zamian za to dostałam 109 zł.

W ciągu dnia zrobiłam kilka zadań i zarobiłam w sumie 90 zł. Teraz jest takie zadanie że jak 200 przelejesz to z prowizja 260 dostaniesz, albo 500 to 650. 

W sumie teraz się obawiam. 200 zł to już grubsza sprawa. Ale chyba zaryzykuję 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@solek007 próbuj sił, wróć się pochwalić .

oznacz moderatorów

Client:35386082
#17 Koryfeusz

@solek007 genialny pomysł. 😱
Ale uważaj, bo Twoja chciwość zrobi z Ciebie przestępcę. W najlepszym przypadku stracisz pieniądze, w najgorszym zostaniesz "słupem".

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Uważaj. Za pierwsze zadania owszem coś tam płacą. Jednak dalej to inna sprawa... Gdzieś w czeluściach internetu widziałam artykuł o tej metodzie, ludzie popłynęli na grube tysiące...

#2 Obserwator

Bardzo duże pieniądze, ostrzegającie innych, to oszustwa

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

🙉

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@solek007 a te przelewy są na normalne konta bankowe w Polsce? Co zawierają tytuły przelewu? Przelewy wyjścia/wejścia wykonywane zawsze z takich samych numerów?

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@Client:35386082  użytkownik @solek już został słupem.

Dostaje przelewy od osób które są oszukiwane na zakupie przedmiotu. Teraz tylko kwestia czasu, aż oszukane osoby zgłoszą się na policję z numerem konta @solek , po którym organy, zdobędą dane właściciela konta. Problemy już się zaczęły, zalecam zgłoszenie się na komisariat i złożenie wyjaśnień, zanim sami zapukają

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@solek007 Warto ryzykować zostanie słupem za kilka dyszek? 🙈

oznacz moderatorów

Client:80340374
#15 Entuzjasta

@Client:101071744  odpuść, to wałek

@solek007 w skrócie i w najgorszym scenariuszu bedzie to wygladać tak, że zwrócisz każdy przelew który otrzymałeś. Kasy ktorą wyslales juz nie odzyskasz

oznacz moderatorów