Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zaraz po zakupie przedmiotu chciałem anulować zakup, ale przez pomyłkę zrobiłem zwrot towaru.
Co w takiej sytuacji mam zrobić aby anulować zakup?
@yarec_2006 zwrot też jest formą anulowania umowy kupna. Czyli nic nie musisz więcej robic
@yarec_2006 W zasadzie to jest to samo, możesz tylko napisać do sprzedającego żeby nie wysyłał.
Nic. Ewentualnie przeprosić sprzedającego. Nie wiem tego dokładnie, ale w przypadku np. SMART paczkomat sprzedający mógł ponieść koszt 1 lub 2 zł. Najlepiej skorzystać z opcji "anulowanie" zamówienia.
Na przyszłość proszę zapoznać się z zasadami dotyczącymi zwrotu (czyli zwrócenia odebranego towaru) i bardziej "rozsądne" klikanie myszką.
Pozdrawiam.
@maxr01 raczej tylko policzyli prowizje. Jeżeli rozgarnięty sprzedawca to sobie już poradzi 😀
Zapewne "pomylił się", tak napisał i czasem zdarza się. Trudno można wysłać przeprosiny sprzedawcy.😁
@yarec_2006 Zwrot i anulowanie to to samo, czyli odstąpienie od umowy, nie musisz niczego więcej robić, sprzedawca otrzyma informację o rezygnacji i towaru nie wyśle. Jeśli zapłaciłeś, odda Ci pieniądze. Masz prawo do rezygnacji, za nic nie musisz sprzedawcy przepraszać.
Wydaję mi się że trzeba przeprosić sprzedawcę, nie zależnie od tego czy się prawo do zwrotu ma, czy też nie. Z tym prawem do zwrotu to nic pewnego, bo zawiera szereg wyłączeń.
Dla pewności należy wystosować czynny żal, poszukaj w internecie wzorów takich pism.