anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdublowana etykieta. Podwójny koszt przesyłki do zapłacenia. Co zrobić ?

monika92174
#7 Wielbiciel#

Witam. Zamówiłam pas podrynnowy, na allegro policzone wszystko dobrze ale wczoraj dostałam wiadomość od przewoźnika i kwota pobrania jest x2. Co z tym zrobić ? Kontaktowałam się że sprzedawcą ale on też nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Paczka już jedzie. 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

Albo płacisz albo nie odbierasz innego wyjścia nie ma.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@monika92174 nie wiem czy jest taka możliwość w wysyłkach allegro ale niech sprzedawca skontaktuje się z przewoźnikiem i poprosi o zmianę kwoty pobrania (tylko, że opcja dodatkowo płatna).

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@monika92174 u nas w systemie kwota jest prawidłowo - 893,98 zł, dlatego konieczny będzie kontakt z przewoźnikiem, aby wyjaśnić skąd ta pomyłka. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

monika92174
#7 Wielbiciel#

Tak , ja widzę że kwota jest prawidlowa ale w wiadomości od dpd kwota jest podwojona.  Sprzedawca kontaktowal się z przewoźnikiem i powiedziano mi że powinnam to załatwić przez allegro . 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@monika92174 przykro mi, ale my nie jesteśmy w stanie tego zmienić. Sprawdziłam w systemie, że odmówiłaś przyjęcia przesyłki, więc teraz sprzedający może ją ponownie nadać, tym razem wpisując odpowiednio podzielone kwoty przy obu przesyłkach. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@monika92174 a czy przypadkiem nie idzie to w dwóch paczkach ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

monika92174
#7 Wielbiciel#

Są dwa numery przesyłek ale mimo wszystko nie powinno być tyle do zapłaty.  

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@monika92174 to błąd sprzedawcy bo na każdej paczce wpisał całkowitą kwotę pobrania , a powinien 1/2 lub wysłać jako ,,wielopaczkowość  ,,

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria dlatego pytałem, już było że WzA sprzedawca do dwóch paczek pisze to samo pobranie i się sumuje 😞

@monika92174 poinformuj sprzedawcę, nie wiem czy można to zmienić w systemie przy doręczeniu a jak nie to odmów odbioru i niech sprzedawca wyśle ponownie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów