Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam telefon IPhone 12pro, gość sprzedawał jako nowe a były na pewno używane i wadliwe. Odstąpiłam od umowy w terminie. Od samego początku robił problemy ze zwrotem gotówki cały czas podając nowy powód. W końcu otworzyłam dyskusję z allegro które zobowiązało go do zwrotu. Sprzedający zlecił zwrot ale brak potwierdzenia mejlowego. Więc pieniądze nie zostały jeszcze wysłane. Natomiast jak wchodzę w jego firmę to brak firmy/konta czy wyświetlanych ofert. Co w takiej sytuacji? Czy gość usunął konto czy raczej mnie zablokował? Bo jak wchodzę w naszą konwersacje to mogę napisać teoretycznie wiadomość. Ktoś miał podobną sytuację?
Może allegro mu konto zablokowało .
Ok dziękuję a to jak nie dostanę nadal pieniędzy to otworzyć znów dyskusje czy napisać do allegro najlepiej?
To brak firmy, konta czy ofert??
i co to znaczy otworzyć znów dyskusję? Zamknąłeś dyskusję?
Brak użytkownika/konta i ofert tego sprzedawcy. Allegro zamknęło bo teoretycznie sprzedawca zlecił zwrot ale póki co wyświetla się tylko na allegro a nie dostałam mejla o przelewie środków.
@Client:47820675 tak szybko nie mógł usunąć konta, a jeśli jest zablokowane, to nadal jest widoczne, coś źle wpisujesz
Klikałam link aukcji w zakładce Moje zakupy. I stamtąd nazwę sprzedawcy. Ale dziękuję za pomógł i wszystkie odpowiedzi/podpowiedzi.
@Client:47820675 Allegro zobowiązało, a dyskusje odznaczyłeś jako nierozwiązana?
Allegro zobowiązało i odznaczyło dyskusję jako rozwiązana ale już się udało i zwrot środków jest zlecony,przyszło mi powiadomienie e-mail choć nerwów co nie miara.
Podaj nazwę konta!!!!
sprzedający zlecił zwrot środków ale i tak sprzedaje używane telefony jako nowe i z tego co czytałam w komentarzach to nagminne i trzeba upominać się o zwrot gotówki. A cała sprawa z sprzedającym wygląda tak że prawdopobnie zmienił nazwę konta lub ma dwa konta. Wcześniej Sfera Mobile a teraz SEVENTEL. Przestrzegam przed zakupem u tego sprzedawcy.
Coś jest na rzeczy.
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/sfera-mobile/td-p/797885
konta sferamobile_pl faktycznie nie ma. A Ty właśnie na tym koncie kupiłaś czy na tym SEVENTEL?
A daj jeszcze link do oferty z poziomu moich zakupów lub dyskusji. W tych miejscach jest oferta z dnia zakupu.
Ja kupowałam z Sfera mobile a zwrot już był z SEVENTEL. Właśnie oferty też już nie ma tej co ja kupiłam.
https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/379cbb43-8293-3ae9-a4f9-3ff93d3b1291
Mój telefon nagrzewał się, dwa razy zacisk do tego stopnia że nawet restart nie działał. Bateria krótko trzymała. A czytając komentarze to ludzie mieli podobne sprawy i jak byli z telefonami w serwisach to po numerze IMEI wychodzilo że były to uzywki.
W dodatku mi przed odesłaniem udało się wyczyścić telefon więc jak się go włączyło to była instalacja systemu itd a sprzedający wmawiał mi że dostał nie wyzerowany telefon z kodem zabezpieczającym i zaczął sobie czas zwrotu liczyć od momentu ,, odblokowania telefonu’’ czyli 7 dni później niż faktyczne odstąpienie od umowy. Co lepsza nie doczytałam wcześniej komentarzy bo o dziwo firma ma duzo pozytywnych a negatywne są usuwane…