Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy mieliście już taką sytuację, że po zakupie oferta automatycznie uległa zmianie? Dokładnie zakupiłem opony, celowo sprawdziłem datę dostawy, miało być dwa dni jeżeli zakupisz do godziny 12.00. . Zdecydowałem się, po zakupie zorientowałem się że dostawa będzie trwała około 1 tygodnia
Po kontakcie ze sprzedawcą dowiedziałem się, że oni nie mają tego towaru u siebie i dopiero go ZAKUPIĄ!!!! Zgroza, sprzedają towar, którego nie mają. Co z czymś takim zrobić? Dodam, że zostałem tak nabity w butelkę drugi raz w tym miesiącu.
W zakładce dostawy, jaki był termin a pytam że teraz często oferta wprowadza w błąd, dzięki Allegro. Masz prawo odstąpić od umowy zakupu i wystawić stosowny komentarz.
@marchew102 Jaki był deklarowany czas na nadanie przesyłki zadeklarowany przez sprzedającego? Można to znaleźć w zakładce DOSTAWA na samym dole.
To co pokazuje Allegro na zielono np. „kup do 12, dostawa pojutrze” często wprowadza w błąd i nie jest to wina sprzedającego tylko Allegro bo to właśnie Allegro dodaje takie informacje i co najważniejsze jest to przewidywany czas dostawy - sprzedający nie ma na to wpływu.
Wiążące jest to co podał sprzedawca w zakładce DOSTAWA.
Sprzedaż towaru którego „się nie ma” to tzw. Dropshipping - spora część Allegro funkcjonuje na takiej zasadzie i nie jest to nic niezwykłego.
Podsumowując - jeśli deklaracja sprzedającego odnośnie wysyłki wynosi np. 7 dni to wszystko jest Ok.
@komis-bell żeby tylko część Allegro. Oficjalny sklep Allegro, to w minimum 2/3 drop.
@marchew102 sprawdź zakładkę dostawa, wystarczy że sprzedawca 90 % zamówień wysyła w 24 h a 10 % na realizacje na 10 dni to i tak we wszystkich allegro wyświetla dostawa za dwa dni 😞
Tu masz ja allegro wprowadza w błąd kupujących https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/przewidywany-czas-dostawy-twojej-przesylki-AVlrm8wY3Sg
Chyba że w dostawie ma wysyłka 24 h to wina sprzedawcy 😞