Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam jak to jest z tymi przesyłkami Kupuje cos jednego dnia jest napisane ze przesyłka bedzie przykładowo 14-16 stycznia , następnie osoba ktora sprzedaje nie wysyła paczki w terminie a kilka dni poźniej przykładowo 14 tym samym czas dostawy ulega zmianie na stronie allegro przeskakując na 19-21 Tyle ze ja jako kupujący zamówiłem towar gdyz miał przyjsc na czas a teraz bez jakiejkolwiek możliwości zmiany akceptacji nowej daty dostawy czekam i czkam na Je****ną paczkę.
@krzychu5g Dla Ciebie liczy się czas dostawy podany w momencie zakupu. Ten czas nie może się zmieniać, jeśli się zmieni w aktualnej aukcji sprzedawcy, zmiana dotyczy tylko następnych kupujących. Swój czas dostawy masz w zakładce Kupione. Jeżeli sprzedawca nie dostarcza paczki w terminie, możesz odstąpić od umowy.
#21 Demiurg# W momencie zakupu w zakładce kupione czas dostawy był zaplanowany na 14-16 stycznia Paczka została wygenerowana w systemie i w sumie na tej podstawie została obliczona data dostawy z tym wyjątkiem ze po 3 dniach Paczka zmieniła status z utworzonej zdaje sie na przygotowaną do odbioru i wtedy zmienił sie termin dostawy w zakładce kupione na 18-21 stycznia .
To jakiś cyrk. W momencie zakupu masz w zakładce Dostawa podany termin dostawy i to są warunki umowy. Jeśli czas dostawy z momentu zakupu został przekroczony i nie chcesz czekać, odstąp od umowy na podstawie art. 5431 Kc i domagaj się niezwłocznego zwrotu wpłaty.
Dokładnie tak sie stało. Dzieki za odpowiedzi. Masz racje cyrk kupujesz sprzedający robi co chce na allegro nie ma nic aby to zgłosic tez mają gdzieś a tracą kupujący. Pozdrawiam.
@krzychu5g czas dostawy ustala Allegro na podstawie pobożnych życzeń, sprzedający nie ma na to wpływu. Jedyne co zależy od sprzedającego, to czas wysyłki. Jeżeli nie wysłał w terminie oznaczonym w ofercie, to wtedy możesz mieć pretensje do sprzedawcy.🙂
To chyba wynika z tego co napisałem 😉 A czytając regulamin to sprzedający ma wpływ na czas przesyłki Określa ze przed sprzedażą ile produktów w jakim terminie zobowiązuje sie wysłąc i na tej podstawie allegro podaje czas dostawy. Poczytaj w regulaminie.
@krzychu5g to jest przewidywany czas dostawy bo nikt Ci nie zagwarantuje za przewoźnika kiedy dojdzie i jest podawany/wyliczany orientacyjnie przez allegro poniżej stanowisko allegro opublikowane na forum kiedyś tam 🙂
Jej no niby tak ale sprzedający ma czas realizacji zamowienia wyslania itp. Skoro czas dostawy ulega zmianie dzieje sie to w dzien roboczy gdzie w opcjach dostawy jest wysyłka 48 h a po takim czasie paczka zostaje dopiero nadana To ewidentnie zaniedbanie sprzedającego.
Żaden czas dostawy PO ZAKUPIE nie może się zmieniać. Obowiązuje czas dostawy podany na aukcji W CHWILI ZAKUPU. Jeśli ten czas się zmienia, tak jak piszesz, to jest jakaś kombinacja, wprowadzanie w błąd. Obowiązują warunki umowy Z CHWILI ZAKUPU!
Czas wysyłki to co innego. On też jest podany w zakładce Dostawa w chwili zakupu.
@xyz96 Czas dostawy nie jest elementem umowy między stronami, bo jest parametrem dopisywanym przez allegro, a jak wiesz allegro nie jest stroną transakcji. Tylko czas wysyłki jest wiążący.
To nie jest prawda. Treść oferty ze wszystkimi jej elementami jest umową pomiędzy kupującym a sprzedającym.
Zwłaszcza tak istotne parametry jak cena, czas wysyłki i czas dostarczenia. Po przekroczeniu czasu dostawy można z tego powodu odstąpić od umowy.
@krzychu5g tak ale prawdziwy czas wysyłki podany jest w zakładce u mnie jest to 3 dni robocze a allegro wyświetla klientom że wysyłam 24h dostawa we wtorek gdzie ja mogę zgodnie z tym co podałem nadać paczkę w środę i już się gryzą dwa terminy 😞
Trochę to dziwne wszystko Przez wiele lat korzystałem z **piiip** nigdy nie było takich problemów.
@krzychu5g masz przykładową aukcję jak allegro wprowadza w błąd, temat wałkowany od kiedy to wprowadzili 😞 porównaj dwa zdjęcia i gdzie jest czas dostawy wprowadzony przez sprzedawcę 😞
Zobacz na samym dole gdzie jest czas 3 dni 😞
NIe no tak masz racje Allegro wprowadz w bład ale jest sprostowanie na dole Wiec wszystko niby jasne Ja u swojego kupującego nie widziałem takiej adnotacji.
@krzychu5g Nie daj się choć tutaj wprowadzić w błąd. Ty pisałeś na samym początku o czasie DOSTAWY, czy czasie WYSYŁKI? To nie to samo. Czas DOSTAWY nie może się zmieniać.
Czas wysyłki podawany przez Allegro jest czasem średnim, w jakim dany sprzedawca wysyła towar. Wielu sprzedawców pisze, że wysyła w 3 dni, a w rzeczywistości wysyłają w 1 dzień - dlatego tak to wygląda w zakładce.
@krzychu5g no chyba że sprzedawca nie nadał w zadeklarowanym przez siebie czasie ( nie myl z przewidywana dostawą allegro ) to jego wina i masz prawo odstąpić od umowy i ocenić sprzedawcę 😄
@krzychu5g dla sprzedającego wiążący jest czas wysyłki, tylko na to ma wpływ. Niedotrzymanie tego terminu jest równoznaczne z niewywiązaniem się z umowy.
Ja juz wszystko wiem. Dzieki za udział z rozmowie Pozdrawiam wszystkich i milego dnia 🙂