Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro bez wiedzy i zgody użytkownika zmieniło wszystkie punkty dostawy (placówka pocztowa, paczkomat itd.). Jak przywrócić właściwe (wszystkie, na stałe) i jak się zabezpieczyć przed taką sytuacją na przyszłość?
@jac-69 punty są zaczytywane po Twojej aktualnej lokalizacji, możesz zmienić to każdorazowo w ustawieniach wysyłki.
Rozumiem, że zamawiając przesyłkę do paczkomatu mogę go wybrać. Problem w tym, że były już od dawna wybrane i zapamiętane punkty dostawy i nagle zostały zmienione bez wiedzy i zgody użytkownika. Jak ustawić na stałe właściwe punkty (wszystkie) i jak zapobiec takiej sytuacji na przyszłość. Założenie, że Allegro wie lepiej, gdzie użytkownik powinien odbierać przesyłki, jest z gruntu błędne.
I czy jak teraz (przy najbliższej wysyłce) ustawię właściwy paczkomat to on zostanie już zapamiętany czy za każdym razem automat będzie wiedział lepiej i będzie usiłował wysłać moją paczkę do innej miejscowości?
Zawsze było tak, że raz wybrany paczkomat był zapamiętywany i przy kolejnych zakupach wybierany automatycznie, jednak ostatnio sporo osób tu pisze, że to zapamiętywanie już nie działa i każdorazowo trzeba właściwy paczkomat od początku wybierać, ponieważ Allegro podsuwa paczkomat według własnego uznania. Kolejna zmiana na "lepsze".
Dzisiaj dokonywałem z komputera PC dwóch zakupów po sobie i również formy płatności nie zostały zapamiętane. Być może to jakieś kolejne, nowe udogodnienie Allegro ?
@jac-69 Czyżby allegro zaczęło używać geolokalizacji po adresie IP?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄