Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedający dodał mnie do czarnej listy przez co nie mogę zrobić u niego zakupów.
Ale dlaczego to zrobił? Moje podejrzenie jest takie. Po zakupie, oceniłem transakcję i poleciłem sprzedającego z tym, że za koszt przesyłki dałem jedną gwiazdkę. Za wysyłkę taśmy klejącej zapłaciłem 24,99zł. Mam wrażenie, że sprzedający obawia się, być może złej opinii po kolejnym moim zakupie i przez to mnie zablokował. Myślę, że to jest nie fair i allegro powinno coś z tym zrobić. Jestem na czarnej liście za opinie o zakupie...
Ja też zostałam dodana do czarnej listy. I powiem Ci tak, na allegro jest tak bogaty wybór produktów że na pewno znajdziesz go na innej aukcji. Nie ma co się prosić to sprzedający więcej traci
@dominikajanczak dokładnie tak
to proste - jak klient upierdliwy to go sio na czarna i tyle w temacie
a tak na marginesie - gdzież są obrońcy poprawności politycznej?
czarna CZARNA!!! lista? a dlaczegósz to czarna? czy to nie rasizm aby?
@katarzynab1712 Ty tak na serio pytasz, czy to tylko taki wysublimowany sarkazm, którego nie ogarnąłem?🤔
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
czarny humor ... hahahahaha
👍
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere, koleżanka jest w czarnej żopie 😄
@konto zamknięte Pisała ksyz że koty zrezygnowały z życia z nią. Ma psy ale pewnie jeszcze za krótko żeby dostatecznie się na niej poznały.
@monte1133 Ty masz prawo do oceny a on cię dodał i nie chce tobie już sprzedawać(zapewne ty także nie chcesz już od niego kupować). Czarna lista dla ciebie w zasadzie nic nie znaczy (krąży gdzieś na portalach). W sklepie sprzedawca także może nie chcieć ci sprzedać towaru.
też bym tak zrobił
Czarna lista jest ostatnim narzędziem sprzedawców na naginanie faktów przez kupujących taki negatyw nikt nie weryfikuje nie sprawdza kupujący często straszą negatywem lub bez żadnego uzasadnienia lub powiadomienia sprzedającego o zamiarze takiej opinii wystawić
@tom_andrz O negatywach słyszałeś. Wiem. A o interpunkcji?
I czego się czepiasz ??
dlatego daje tam kazdego kupującego
Jeśli sprzedawca wpisał kupującego na czarną listę bez uzasadnienia, to w Kodeksie Wykroczeń jest na to Art 136 KW. Jak sprzedawca dostanie po kieszeni, to może zacznie inteligentniej myśleć. Jedna grzywna nie zwiększy jego ilorazu inteligencji, to będzie następna , i następna , itd. Z kolei jeśli Policjanci złośliwie będą oddalać doniesienie, to na policjanta który złożył podpis, należy złożyć doniesienie do Prokuratury z tytułu kumoterstwa lub zaniedbania swoim obowiązkom. Proszę pamiętać, że wszelkim funkcjonariuszom w takich przypadkach jest zakładana teczka z aktami sprawy na stałe. Co do meritum sprawy, to bardzo często sprzedawcy wpisują na czarną listę kupujących za to, że śmieli dokonać zwrotu towaru w ramach odstąpienia od umowy zawartej na odległość. A jak jeszcze kupujący , w ramach dyskusji w serwisie Allegro, upomni się o zwrot pieniędzy, to czarna lista murowana. Dlatego należy znać przepisy, bowiem " nieznajomość prawa szkodzi".
heh.... bzdury bajki itp.
Sprzedawca wpisał pseudo-kupującego na CL? - widocznie miał powód.
I założę się, że będzie mógł się z tego wybronić. To nie jest tak, że byle gó_no kupujący trafia na CL.
Artykuł na który się powołujesz to relikt PRL. Sprawdź orzecznictwo kiedy ostatni raz skazano kogoś z tego artykułu.
Artykuł 136 KW akurat w żaden sposób nie dotyczy sprawy 😉 Chodziło raczej o "osławiony" (w ostatnich czasach) art 135 KW "kto... ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru,podlega karze grzywny. "
Za pierwsza część czyli "ukrywanie" ganiała kiedyś Inspekcja Robotniczo-Chlopska a wiele lat później personel Allegro, kiedy ktoś np. wpisał sobie zastrzeżenie, że będzie usuwał osoby z niezweryfikowanym kontem z aukcji. Poniekąd słusznie ale jeśli dotyczyło to "wykluczenia" nieokreślonej grupy osób.
Kiedy odmowa dotyczy konkretnej osoby, z konkretnego powodu, może mieć miejsce także w sprzedaży konsumenckiej, chyba że narusza inne przepisy, np. "antydyskryminacyjne"...