Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedający dodał mnie do czarnej listy przez co nie mogę zrobić u niego zakupów.
Ale dlaczego to zrobił? Moje podejrzenie jest takie. Po zakupie, oceniłem transakcję i poleciłem sprzedającego z tym, że za koszt przesyłki dałem jedną gwiazdkę. Za wysyłkę taśmy klejącej zapłaciłem 24,99zł. Mam wrażenie, że sprzedający obawia się, być może złej opinii po kolejnym moim zakupie i przez to mnie zablokował. Myślę, że to jest nie fair i allegro powinno coś z tym zrobić. Jestem na czarnej liście za opinie o zakupie...
Na jakiej podstawie sprzedający może kogoś wpisać kogoś na czarna listę (pomijając nie opłacenia towaru w terminie) i czy to jest zgodnie z polskim prawem. O ile się nie mylę to nie jest, i tu rodzi się następne pytanie dlaczego Allegro toleruje tego typu zachowania sprzedawcy?
@leonezg Sprzedający może ( praktycznie ) wpisać każdego. Teoretycznie powinien mieć do tego twarde podstawy - np nieodebrana pobraniówka itp. Ale często są wpisywani klienci "awanturujacy się", ci co wystawili nieprawdziwy komentarz lub profilaktycznie tacy z którymi mogą byc problemy...a co ktoś Cię wpisał?
Nic mi na ten temat nie wiadomo, płacę zawsze od razu, nie stosuję opłaty za pobraniem, nikt mi nie zwrócił uwagi. Z reguły nie wystawiam opinii traktuję Allegro jako sklep i oczekuję od sprzedawcy profesjonalizmu. A jak coś do mnie ma to niech napisze. Tak na prawdę to mnie to ani parzy ani ziębi - jest mi to obojętnie, zawsze mogę kupić od kogoś innego. Wkurza mnie tylko strata czasu.
A mnie akurat sprzedający dodał do czarnej listy choć nigdy nie dałam złego komentarza i placę od razu po zakończonej transakcji , zawsze odpowiadam na maile . Allegro powinno reagować ale nie robi tego.
@NIUM007 Dodał cię jeden a nie wszyscy, więc problem był z tym który cię dodał. Ja się tym nie przejmuje.
W sumie racja , świadczy to o sprzedającym .
To może być niezgodne z prawem, ale orzec o niezgodności może tylko sąd. Możesz nadal kupować u takiego sprzedawcy z innego swojego konta lub bez logowania.
Nie widzę potrzeby tworzenia kilku profili na Allegro bo jest to głupia dziecinadą.
A sprzedawcy myślą inaczej. Zazwyczaj mają kilka kont. Niektórzy gdy nałapią negatywów na jednym, przenoszą sprzedaż na drugie.
To są nieuczciwi sprzedawcy, są też nieuczciwi kupujący, którzy mają kilka kont.
Na szczęście większość sprzedających i kupujących jest uczciwa. Jedni chcą sprzedać, drudzy kupić i niczego więcej od siebie nie oczekują.🙂
TO JEST WLASNIE OBIEKTYWNE WYJASNIENIE.
@leonezg
Nie blokuje ci możliwości zakupu, możesz dalej zakupić towar ale jako klient niezarejestrowany.
@Camper_Voyager zakup jako niezarejestrowany nie jest rozwiązaniem, ponieważ taki klient nie może skorzystać np. ze smarta🙂 @leonezg ma rację, jeżeli rzeczywiście sprzedający zablokował go bez powodu, to nie ma co płakać, można kupić u kogoś innego.
Oczywiście, to jest najlepsze rozwiązanie. Ja tylko podałem jedno z wielu.
@leonezg Po prostu spytaj sprzedającego. Może po prostu zrobił literówkę w loginie wpisując go na CL.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Pisałam nie odpowiada , dziwne pierwszy raz mam taką sytuację a jestem na allegro naprawdę długo , tak jak ktoś napisał , zablokował wedle widzimisię hmmmm
A ja zostałam dodana przez sprzedającego do czarnej listy bo rozmyśliłam się z zakupem, podczas gdy jest 3 dni do anulowania zakupu bez podania przyczyny. Super 🙂
@dyanna1 A chcesz kupować od takiego sprzedawcy???
Hejka wszystkim,
jak zwykle u tego sprzedawcy z licytacji była sukienka - wczoraj chciałam zalicytować a tu zonk 🙂
Mam od niego parę rzeczy
To [edycja]
Po siedmiu dniach się samo anuluje więc nie wiem w czym problem 😕