- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sprzedający dodał mnie do czarnej listy przez co nie mogę zrobić u niego zakupów.
Ale dlaczego to zrobił? Moje podejrzenie jest takie. Po zakupie, oceniłem transakcję i poleciłem sprzedającego z tym, że za koszt przesyłki dałem jedną gwiazdkę. Za wysyłkę taśmy klejącej zapłaciłem 24,99zł. Mam wrażenie, że sprzedający obawia się, być może złej opinii po kolejnym moim zakupie i przez to mnie zablokował. Myślę, że to jest nie fair i allegro powinno coś z tym zrobić. Jestem na czarnej liście za opinie o zakupie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Na jakiej podstawie sprzedający może kogoś wpisać kogoś na czarna listę (pomijając nie opłacenia towaru w terminie) i czy to jest zgodnie z polskim prawem. O ile się nie mylę to nie jest, i tu rodzi się następne pytanie dlaczego Allegro toleruje tego typu zachowania sprzedawcy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@leonezg Sprzedający może ( praktycznie ) wpisać każdego. Teoretycznie powinien mieć do tego twarde podstawy - np nieodebrana pobraniówka itp. Ale często są wpisywani klienci "awanturujacy się", ci co wystawili nieprawdziwy komentarz lub profilaktycznie tacy z którymi mogą byc problemy...a co ktoś Cię wpisał?
BRÓSLI
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nic mi na ten temat nie wiadomo, płacę zawsze od razu, nie stosuję opłaty za pobraniem, nikt mi nie zwrócił uwagi. Z reguły nie wystawiam opinii traktuję Allegro jako sklep i oczekuję od sprzedawcy profesjonalizmu. A jak coś do mnie ma to niech napisze. Tak na prawdę to mnie to ani parzy ani ziębi - jest mi to obojętnie, zawsze mogę kupić od kogoś innego. Wkurza mnie tylko strata czasu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A mnie akurat sprzedający dodał do czarnej listy choć nigdy nie dałam złego komentarza i placę od razu po zakończonej transakcji , zawsze odpowiadam na maile . Allegro powinno reagować ale nie robi tego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@NIUM007 Dodał cię jeden a nie wszyscy, więc problem był z tym który cię dodał. Ja się tym nie przejmuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
W sumie racja , świadczy to o sprzedającym .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To może być niezgodne z prawem, ale orzec o niezgodności może tylko sąd. Możesz nadal kupować u takiego sprzedawcy z innego swojego konta lub bez logowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie widzę potrzeby tworzenia kilku profili na Allegro bo jest to głupia dziecinadą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A sprzedawcy myślą inaczej. Zazwyczaj mają kilka kont. Niektórzy gdy nałapią negatywów na jednym, przenoszą sprzedaż na drugie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To są nieuczciwi sprzedawcy, są też nieuczciwi kupujący, którzy mają kilka kont.
Na szczęście większość sprzedających i kupujących jest uczciwa. Jedni chcą sprzedać, drudzy kupić i niczego więcej od siebie nie oczekują.🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
TO JEST WLASNIE OBIEKTYWNE WYJASNIENIE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@leonezg
Nie blokuje ci możliwości zakupu, możesz dalej zakupić towar ale jako klient niezarejestrowany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Camper_Voyager zakup jako niezarejestrowany nie jest rozwiązaniem, ponieważ taki klient nie może skorzystać np. ze smarta🙂 @leonezg ma rację, jeżeli rzeczywiście sprzedający zablokował go bez powodu, to nie ma co płakać, można kupić u kogoś innego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Oczywiście, to jest najlepsze rozwiązanie. Ja tylko podałem jedno z wielu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@leonezg Po prostu spytaj sprzedającego. Może po prostu zrobił literówkę w loginie wpisując go na CL.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Pisałam nie odpowiada , dziwne pierwszy raz mam taką sytuację a jestem na allegro naprawdę długo , tak jak ktoś napisał , zablokował wedle widzimisię hmmmm
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A ja zostałam dodana przez sprzedającego do czarnej listy bo rozmyśliłam się z zakupem, podczas gdy jest 3 dni do anulowania zakupu bez podania przyczyny. Super 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@dyanna1 A chcesz kupować od takiego sprzedawcy???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Hejka wszystkim,
jak zwykle u tego sprzedawcy z licytacji była sukienka - wczoraj chciałam zalicytować a tu zonk 🙂
Mam od niego parę rzeczy
To [edycja]
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Po siedmiu dniach się samo anuluje więc nie wiem w czym problem 😕