anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zrobiłem zwrot środków przed nadaniem i przygotowaniem wysylki

Client:112740097
#7 Wielbiciel#

Sprawa wygląda tak, kupiłem karty pokemon na urodziny kuzyna, w ogłoszeniu pisało że przesyłka przyjdzie na piątek, kupiłem w środę, jest już czwartek po 17 więc na piątek nie przyjdzie, a na później już raczej nie będę potrzebować, bo będzie po urodzinach, sprzedający do teraz jeszcze tego nie zapakował l wysłał, więc zrobiłem zwrot. Próbowałem się też skontaktować z sprzedającym ale nic nie odpowiedział. Teraz allegro mnie prosi o wysłanie przesyłki spowrotem, gdy tej paczki nie mam? Co zrobić 

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:112740097 Jeśli zakup od przedsiębiorcy to nic nie musisz robić poza czekaniem na zwrot pieniędzy.
Jeśli był to zakup od osoby prywatnej to tu już może być problem bo zwrot przysługuje tylko za zgodą sprzedającego.

Przy okazji - jaki był deklarowany czas na nadanie przesyłki? Bo to co pokazuje się przy opcjach dostawy to tylko przewidywany czas dostawy. Dodaje to allegro - nie sprzedający.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Kurcze to będzie problem... 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:112740097 Może ale nie musi 🙂 
Pokaż link do oferty.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie wiem czy dobrze patrzę, ale w ogłoszeniu pisało że sprzedawca zadeklarował 24h od kupienia, do nadania przesyłki, ja to kupiłem o 5/6 rano, więc sprzedający miał cały jeden dzień na to

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:112740097 Pokaż link do oferty.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Jednak o 7 haha ale ważne że rano 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:112740097 Na allegro 'zwykłym' deklaracja 24 godzin na nadanie liczy się od północy dnia następującego po dniu złożenia zamówienia - czyli dziś do końca dnia.

Poczekaj na kontakt ze sprzedającym - jeśli nie nada paczki do końca dzisiejszego dnia to napisz, że z powodu nie wywiązania się z umowy prosisz o zwrot pieniędzy.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Rozumiem, kurcze szkoda że o tym nie wiedziałem wcześniej:/ ale i tak raczej nie spodziewam się że to w ogóle wyśle do tego czasu 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale to oferta na zwykłym allegro i od firmy więc masz 14dni zwrot od chwili otrzymania przesyłki, a jak zrobisz zwrot przed nadaniem to sprzedajacy wg regulaminu Allegro ma 2dni na zwrot środków. A jak od prywatnego to nie masz prawa zwrotu ale jak nie dotrzymał warunków umowy to musisz reklamować. Tam jest napisane ze dostawa w poniedzialek.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@komis-bell 🤔 Jakoś za słabo poszukałem, sory.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:112740097 a jaką metode dostawy wybrałeś?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

InPost.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Inpost dostarcza paczke do 48h od odebrania od sprzedawcy druga rzecz bez smarta więc nie masz możliwości zwrotu tego towaru jak przyjdzie to już z nim zostaniesz

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tylko że ja kupiłem ze smartem 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Ale masz napisane zwrot ograniczony tzn nie zwrocisz bez podania przyczyny mozesz tylko reklamowac na niezgodnosc towaru z umowa chyba ze sprzedawca sie zgodzi na zwrot

oznacz moderatorów