Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Już dwa tygodnie temu zwróciłam zakupiony towar. Od allegro otrzymałam wiadomość, że sprzedający zwrócił pieniądze i wkrótce trafią one na moje konto. Niestety do tej pory ani śladu. Co robić?
Kiedy otrzymałaś od Allegro taki komunikat? Zwrot wpłaty od zlecenia zwrotu i tego komunikatu trwa 3 dni robocze.
Napisz do allegro o co chodzi?
@Sstarstuck Podaj mi proszę numer oferty lub przybliżoną datę zakupu, w którym dokonałaś zwrotu. Postaram się pomóc, ale muszę widzieć o jaką transakcję chodzi.
Zakupu dokonałam 13 stycznia u [edycja].
@Sstarstuck Sprzedający poprawnie zlecił zwrot w naszym systemie, więc środki powinny być już na Twoim koncie. Sprawdź proszę pownownie historię swojego konta, z którego opłacałaś zakup, w okolicach 19.01.2021 r.
@_HolaOla_ mam ten sam problem, 17.01.2021 zgłosiłem zwrot, 19.01.2021 otrzymałem wiadomość że sprzedający zwrócił pieniądze, a do tej pory ich jeszcze nie otrzymałem (9 dni)
@szda123 a gdzie miały wrócić ?
Kupujący otrzyma zwrot środków:
@kostas11 płatność za pomocą szybkiego przelewu, ten sam numer konta z którego płaciłem podawałem w formularzu zwrotu
@szda123 Podaj mi proszę numer oferty, której dotyczy ten zwrot lub datę tego zakupu. Postaram się to wyjaśnić.
@_HolaOla_ data zakupu 9 sty 2021, 17:57.
@_HolaOla_ numer zwrotu 4ZLY/2021
@szda123 Dziękuję, sprawdziłam dokładnie kwestię Twojego zwrotu i mamy tutaj dokładnie taką samą sytuację jak wyżej, Sprzedający poprawnie zlecił zwrot w naszym systemie, więc pieniądze powinny być na Twoim rachunku. Sprawdź proszę dokładnie historię na swoim koncie w Banku Pocztowym, z którego opłacałeś zakup, w okolicach 19.01.2021.
@_HolaOla_ przepraszam za zamieszanie, to był jeden z nielicznych zakupów gdzie nie korzystałem ze swojego konta, 20.01 przelew dotarł. Inne konto wywnioskowałem po tym, że nie miałem przelewu wychodzącego na przelewy24.
@szda123 Nie ma sprawy, cieszę się, że udało się wszystko wyjaśnić. Gdybyś miał jeszcze jakieś wątpliwości, pisz u nas śmiało 🙂
Dziękuję za pomoc. Wszystko się wyjaśniło. Zwrot był 22.01 po prostu nie otrzymałam potwierdzenia SMS z banku.