Dokonałam zakupu przez pomyłkę. Anulowałam następnego dnia i proces zakupowy został wstrzymany. Anulowanie miało miejsce już miesiąc temu a do tej pory nie otrzymałam zwrotu środków. Jutro mija termin spłaty. Dotyczy dwóch zamówień: z dnia 8 lutego z firmy INOXIS - Zegarek Smartwatch dla dziecka 46 SIM, na jednym zamówienie 6 sztuk a na drugim 8 sztuk.
Nie widzę numeru zamówienia bo zakup został anulowany..
Proszę o pomoc
@ANNA_JULKA przy anulowaniu kasa do 2 dni wraca na konto czyli Allegro Pay lub do banku gdzie był kredyt ( tu trzeba rozwiązać umowę )
@ANNA_JULKA Zwrot wpłaty został anulowany. Najprawdopodobniej dlatego, że na saldzie sprzedawcy nie było wystarczających środków, by go pokryć. Skontaktuj się ze sprzedawcą w tej sprawie. Powinien on zasilić saldo w Allegro Finanse i podjąć kolejną próbę zwrotu pieniędzy.
Dziękuję za odpowiedź. Tak podobno na saldzie sprzedawcy nie ma wystarczających środków. Jutro mija termin spłaty a sprzedawca nie zasilił konta. Prosił abym rozpoczęła dyskusję by mógł wysłać wnioski do Allegro Protect. Zgłaszając problem docieram do takiego momentu informacji że sprzedający zlecił zwrot pieniędzy za zakup. Co mam dalej robić?
@ANNA_JULKA Po pierwsze i najważniejsze - jeśli mija termin to koniecznie spłać Allegro PAY bo naliczą Ci odsetki.
To, że sprzedający nie zwrócił środków jest kompletnie niezależne od tego że masz obowiązek spłaty rat.
Jak mam coś spłacać czego nie otrzymałam, dlaczego to tak działa że jak sprzedawca nie ma wystarczajacych środków to nie ma zwrotu.
@ANNA_JULKA Allegro PAY to kredyt - umowa między Tobą a Allegro.
Zakup i jego anulowanie to osobna umowa pomiędzy Tobą a sprzedającym.
Jedno z drugim jest powiązane tylko pośrednio.
Brak realizacji zamówienia lub zwrotu przez sprzedającego nie ma wpływu na Twoje zobowiązania kredytowe wobec Allegro.
@ANNA_JULKA to nie ma znaczenia, kredyt i zakup to dwie różne umowy 😞 po drugie nie było by problemu ale allegro zaraz po zakupie pobiera prowizja, jak Ty anulujesz zwrot idzie automatycznie o ile sprzedawca ma więcej kasy na saldzie, jak tylko za Twój zakup to się robi problem bo brakuje jakiś 15 % kwoty 😞
@ANNA_JULKA Jeśli jesteście w kontakcie, możesz przekazać sprzedawcy tę instrukcję jak zasilić konto kwotą do zwrotu. Mam nadzieję, że to pomoże szybko rozwiązać problem.
Jednocześnie potwierdzam słowa @komis-bell.
Prosiłam sprzedawcę już dwa razy i na tę chwilę nic.
@ANNA_JULKA Pieniądze odzyskasz - jeśli nie od sprzedającego to od Allegro w ramach rekompensaty ale póki co spłać należność Allegro PAY.
Dziękuję wszystkim za pomoc. 🤗