Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Zakupiłam dzisiaj książkę przez kup teraz. Właśnie dostałam informację od sprzedającego że niestety ale nastąpiła pomyłka i książki nie ma. Ponoć mam dostać jakiegoś maila od allegro że będzie zwrot pieniędzy przez pay-u... Pierwszy raz mam taką sytuację 😞 gdzie mam szukać zwróconych środków i jak długo się czeka?
Pieniądze wrócą na Twoje konto, spokojnie. To może potrwać, o ile pamiętam, do 3 dni.
Ale normalnie n konto bankowe? Czy jakieś allegro?
Sprzedający zwraca do Allegro a Allegro na twoje.
Na swoim koncie.Najpierw maila od Allegro, to będzie oznaczało, że sprzedający zawrócił kasę.
Sprzedawca nie ma prawa do odstąpienia od umowy, powinien więc dostarczyć książkę. Jeśli jej nie ma powinien ją kupić i Ci wysłać. Masz prawo się tego domagać. Jeśli godzisz się na zwrot wpłaty, otrzymasz ją na konto w banku, na rachunek karty lub na swoje saldo Allegro Finanse, w zależności od metody Twojej zapłaty. Taki zwrot trwa około 3 dni robocze i powinnaś otrzymać powiadomienie e-mail od Allegro w tej sprawie.
No trochę to dziwna sprawa z tym sprzedającym🤨 niby się tłumaczył że przeoczenie i że próbował kupić gdzieś indziej... No trochę się wkurzyłam bo ten podręcznik ciężko dostać. Już miałam mieć go w domu a tu lipa