Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie zakupiłam karmę dla pasa do użytku prywatnego, zakup bez fv. chciałam zwrócić odesłałam w terminie sprzedawca odmówił prawo zwrotu, że prowadzę działalność gospodarczą.
był to zakup prywatny do użytku prywatnego.
A allegro każe mi iść na policję i przesłać dowód, że wszczeli ślectwo.
Czy mają do tego prawo
Opinia z Urzędu Ochrony Konsumentów jest, że sprzedawca nie ma prawa odmówić zwrotu
@agitos_pl regulamin Allegro Protect zawiera informacje, że w niektórych przypadkach niezbędne jest zgłoszenie sprawy na policję, więc przykro mi, ale jeśli tego zrobisz, to nie otrzymasz rekompensaty od nas za ten zakup, bo tym samym nie spełniasz warunków Allegro Protect.
wystarczy potwierdzenie zgłoszenia
ustawa jest prosta jak drut z rolki 🙂
mówi wyraźnie, masz prawo do zwrotu jak nie jesteś profesjonalistą i się nie znasz
tutaj takie przesłanki nie występują jeżeli kupujesz towar na fakturę vat
jeżeli z kąta firmowego kupujesz sobie "prywatnie" towar który może być związany z działalnością gospodarczą to życzę szczęścia np: w wyjaśnianiu tego skarbówce jak toś życzliwy im to doniesie
Nie kupuję ani z konta firmowego do celów prywatnych ani na odwrót
A zresztą nie ma znaczenia z jakiego konta kupujesz tylko przeznaczenie przedmiotu i fv
@agitos_pl ma jeśli 1 produkt z krótkim terminem spożycia i ma wyłączenie jako produkt spożywczy patrz zakładka zwroty, 2 produkt kupiony na fakturę na jgd a ty masz kod pkd pokrewny z zakupem, 3 zakup od osoby prywatnej nawet na zwykłym allegro takie sprzedają
Żadna z wymienionych
@agitos_pl hmm a tak zwyczajnie i po ludzku ? jeśli handlujesz karmą i masz ją u siebie to po co prywatnie dla siebie kupujesz u kogos innego ? Naprawde mnie to zaciekawiło nigdy mi sie ni zdarzyło kupowac u kogos innego produktów które mam w swoim magazynie.
No właśnie akurat tej nie miałam nie handluje wszystkim
akurat nie bawię się w takie gierki a to dla mnie żadna konkurencja,