anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot allegro protekt. Mam pytanie zakupiłam karmę dla pasa do użytku prywatnego, zakup bez fv.

agitos_pl
#8 Zapaleniec#

Mam pytanie zakupiłam karmę dla pasa do użytku prywatnego, zakup bez fv. chciałam zwrócić odesłałam w terminie sprzedawca odmówił prawo zwrotu, że prowadzę działalność gospodarczą.

był to zakup prywatny do użytku prywatnego. 

A allegro każe mi iść na policję i przesłać dowód, że wszczeli ślectwo.

Czy mają do tego prawo 

Opinia z Urzędu Ochrony Konsumentów jest, że sprzedawca nie ma prawa odmówić zwrotu

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@agitos_pl regulamin Allegro Protect zawiera informacje, że w niektórych przypadkach niezbędne jest zgłoszenie sprawy na policję, więc przykro mi, ale jeśli tego zrobisz, to nie otrzymasz rekompensaty od nas za ten zakup, bo tym samym nie spełniasz warunków Allegro Protect. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

agitos_pl
#8 Zapaleniec#

wystarczy potwierdzenie zgłoszenia

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@agitos_pl 

ustawa jest prosta jak drut z rolki 🙂

mówi wyraźnie, masz prawo do zwrotu jak nie jesteś profesjonalistą i się nie znasz

tutaj takie przesłanki nie występują jeżeli kupujesz towar na fakturę vat

jeżeli z kąta firmowego kupujesz sobie "prywatnie" towar który może być związany z działalnością gospodarczą to życzę szczęścia np: w wyjaśnianiu tego skarbówce jak toś życzliwy im to doniesie

oznacz moderatorów

agitos_pl
#8 Zapaleniec#

Nie kupuję ani z konta firmowego do celów prywatnych ani na odwrót

oznacz moderatorów

agitos_pl
#8 Zapaleniec#

A zresztą nie ma znaczenia z jakiego konta kupujesz tylko przeznaczenie przedmiotu i fv

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@agitos_pl ma jeśli 1 produkt z krótkim terminem spożycia i ma wyłączenie jako produkt spożywczy patrz zakładka zwroty, 2 produkt kupiony na fakturę na jgd a ty masz kod pkd pokrewny z zakupem, 3 zakup od osoby prywatnej nawet na zwykłym allegro takie sprzedają

oznacz moderatorów

agitos_pl
#8 Zapaleniec#

Żadna z wymienionych

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@agitos_pl  hmm a tak zwyczajnie i po ludzku ? jeśli handlujesz karmą i masz ją u siebie to po co prywatnie dla siebie kupujesz u kogos innego ? Naprawde mnie to zaciekawiło nigdy mi sie ni zdarzyło kupowac u kogos innego produktów które mam w swoim magazynie.

oznacz moderatorów

agitos_pl
#8 Zapaleniec#

No właśnie akurat  tej nie miałam nie handluje wszystkim

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@agitos_pl spryciula

kupujesz towar u konkurencji, sprawdzasz dostawcę/dystrybutora

robisz zwrot

oznacz moderatorów

agitos_pl