anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot allegroPay po niewywiązaniu się sprzedawcy z umowy

maju_ffka
#7 Wielbiciel#

2,5 mca temu kupiłam krzesła za pośrednictwem allegro Pay. Do dnia dzisiejszego krzeseł nie zobaczyłam. Po otwarciu dyskusji i boksowaniu się z Panią z rzeczonej firmy, zwrócili mi wczoraj całość kwoty (1620 zł), natomiast na allegro pay wpłynęła tylko kwota 1300 PLN. Dodam, że zdążyłam zaplacic także 3 raty za te zakupy. Gdzie więc są pozostałe pieniądze??

Miał ktoś taki problem?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@maju_ffka Podaj proszę numer zamówienia, o które chodzi.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

maju_ffka
#7 Wielbiciel#

0dcec6c1-e31b-11ec-9754-5164a81fa1a7

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@maju_ffka Sprzedający zlecił zwrot pełnej kwoty za to zamówienie tj. 1520 zł. Sprawdź ponownie swoje saldo w Allegro Pay. 

Jeśli chodzi o nadpłatę powstałą w wyniku wcześniejszych spłat, możesz ją odebrać, rozwijając Opcje i wybierając "Zarządzanie nadpłatami". Podaj numer konta, na który mają zostać zwrócone pieniądze. Wsztstko w tej zakładce.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

maju_ffka
#7 Wielbiciel#

1620, bo jeszcze kw. Czyli jak rozumiem kwota różnicy zostanie mi automatycznie zwrócona na rachunek wskazany w nadpłatach, tak?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@maju_ffka Podana przeze mnie kwota zawiera już koszty wysyłki. Za przedmioty zapłaciłaś 1420 zł (4 razy 355 zł), a za wysyłkę 100 zł.

Jeśli masz obecnie nadpłatę na saldzie Allegro Pay, zostanie zwrócona na rachunek, który wskażesz.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@maju_ffka Jeżeli masz Allegro Pay i nastąpi nadplata to musisz w zakładce>opcje, zarządzanie nadpłatami uzupełnić nr kota na który będzie przelana nadpłata.

oznacz moderatorów

maju_ffka
#7 Wielbiciel#

Mam podany numer konta natomiast nie widzę tam żadnej informacji o tym, czy mam nadpłatę. Tylko krótkie info, że jeśli wystąpi nadpłata zostanie zwrócona na poniższy rachunek

oznacz moderatorów