Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry,
po raz pierwszy będę dokonywała zwrotu przez AllegroSmart paczkomatem. Dostałam jedynie nr kodu, który mam wpisać w paczkomacie. Ale jak mam przygotować przesyłkę do wysyłki? Rozumiem, że do przesyłki muszę dołożyć paragon, paczkę odpowiednio zafoliować, zabezpieczyć. Nie powinnam żadnej etykiety przykleić? Skąd będzie wiadomo, że ta konkretna paczka ma dojść do miejsca XYZ?
Pytania może głupie, ale boję się, że paczka nie dojdzie do sprzedawcy.
Paczkę pakujesz podobnie jak była zapakowana w chwili jej odbioru, nie musi być zafoliowana, ale towar w niej musi być odpowiednio zabezpieczony przed uszkodzeniem. Na paczce wpisujesz kod zwrotu, do paczki możesz włożyć jakikolwiek dowód zakupu, nie musi to być paragon, potem idziesz do paczkomatu, wciskasz "nadaj paczkę", pisujesz kod i otwiera się skrytka. Nie przyklejasz żadnej etykiety - wystarczy, że na paczce wyraźnie wpiszesz cyfry kodu zwrotu.
Dziękuję za odpowiedź! Tak właśnie myślałam, że nie powinnam "gołej" (nieopisanej w żaden sposób) paczki wkładać do paczkomatu, ale nie wiedziałam co tam napisać. Dziękuję za pomoc!
Możesz włożyć do paczki etykietę nadawczą z którą towar przyszedł do Ciebie .Jeśli masz kod sprzedający otrzymał Twoje odstąpienie od umowy , ale musi zidentyfikować paczkę po jej powrocie . Wystarczy karteczka - Twoje imię i nazwisko , wystarczający jest sam nr telefonu .
Do środka paczki to wiem co włożyć. Bardziej interesowało mnie jak opisać paczkę na zewnątrz, by kurier inPostu wiedział co z nią zrobić 🙂
Nic nie musisz robić markerem , mazakiem napisz tylko kod zwrotu , ten co wpisujesz do paczkomatu .
@mdrogeria Genialne umiejscowienie przecinków😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Tu jest instrukcja; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zwrot-z-allegro-smart/jak-zwrocic-przedmioty-kupione-w-ramac...
ale faktycznie, Allegro nie napisało tam wyraźnie, że kod zwrotu należ napisać na paczce.
Przewoźnik zidentyfikuje paczkę na podstawie skrytki paczkomatu w jakiej została umieszczona, ale dobrze jest ten kod umieścić ułatwi pracę inpostowi i przyspieszy zwrot .
Czytałam to właśnie i robiłam zwrot według instrukcji :).