anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot błędnie wysłanego produtku

Client:83977131
#7 Wielbiciel#

Witam! Sprzedający wysłał mi połowę mojego zamówienia plus błędnie wysłany produkt. Oczekiwał, że produkt odeśle na swój koszt a on dopiero wtedy wyśle mi resztę mojego zamówienia.

Oczywiście się nie zgodziłam. Boje się, że już nie otrzymam reszty mojego zamówienia i strace pieniądze na zwrot. 

Z tego co wiem, że jeżeli to Sprzedawca popełnił błąd a ja oczekuje wymiany to powinien dosłać mi resztę mojego zamówienia i odebrać ode mnie błędnie wysłany produkt. Na co nie chciał się zgodzić.

Jak to wygląda? 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:83977131 W szczegółach zamówienia kliknij:

IMG_8650.jpeg

W dyskusji napisz że składasz reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową.
Sprzedający ma obowiązek odebrać reklamowany, błędnie wysłany towar na swój koszt i przysłać Ci towar właściwy.
Ewentualnie będzie miał prawo zamiast wysłania właściwego towaru zwrócić Ci jego koszt.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dyskusje ze Sprzedającym prowadziłam przez 4 dni. Nie chciał odebrać towaru (miałam odesłać na swój koszt) a resztę mojego zamówienia chciał wysłać po zwrocie paczki przeze mnie.... Nie doszliśmy do porozumienia. Chciałam zaznaczyć, że sprawa nie została rozwiązana po zamknięciu dyskusji, ale oznaczyła się jako rozwiązana. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:83977131 podaj proszę numer zamówienia, zweryfikuję sytuację.  

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Numer zamówienia: 569f5fa2-0a1d-11f0-acc3-bd9bde07a7ec

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:83977131 Trzeba poprosić moderację o ponowne otwarcie dyskusji i potem poprosić w niej o pomoc pracownika Allegro.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Poprosiłam w czwartek. Niestety nic do tej pory się nie zmieniło. Dalej nie mam kontaktu ze Sprzedającym, chociaż nie wiem czy cokolwiek to da skoro przez 4 dni problem nie był rozwiązany. W trakcie dyskusji kilkukrotnie poprosiłam o pomoc Allegro ale niestety bardziej stanęło po stronie Sprzedającego (nie zgodnie z zasadami i regulaminem) 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:83977131 Zweryfikowałam dokładnie sytuację z zamówieniem i widzę, że został wypełniony formularz zwrotu jako odstąpienie od zakupu - oznacza to, że umowa została uznana za niezawartą. Wznowiliśmy dyskusję, abyś mogła poprosić nas w razie problemu o pomoc. 

Jako kupująca jesteś zobowiązana do odesłania do sprzedającego produktu (możesz skorzystać z darmowego zwrotu SMART lub wezwać nas o pomoc w dyskusji - pomożemy wtedy ze zwrotem przesyłki). Natomiast sprzedający jest zobowiązany do zwrotu pieniędzy za produkt. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak, wypełniłam, ponieważ Sprzedający powiedział, ze musze zrobić zwrot, żeby zwrócić błędnie wysłany produkt. Przez cały czas chciałam zwrócić tylko ten produkt a połowę mojego zamówienia zostawić i otrzymać drugą paczkę z resztą mojego zamówienia. Niestety zostałam oszukana. 

Paczka jest dłuższa niż 150cm i przewyższa maksymalne wymiary. Do tego za zwrot kurierem widzę kwote 20zł pomimo tego, że zakup był ze SMART i cały czas jest aktywny. 

Jak odesłać zamówienie? Przyszły do mnie w dwóch paczkach. Mogę włożyć te produkty do jednej paczki? I jak odesłać paczkę, która jest większa niż może być?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:83977131 widzę, że poprosiłaś nas o pomoc w dyskusji - zaczekaj proszę na wiadomość doradcy i pomożemy z odesłaniem zamówienia do sprzedawcy. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów