anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot bez towaru

MAMY ROZWIĄZANIE!
maya8801
#7 Wielbiciel

Cześć. Kupiłam towar z dostawą przed Mikołajkami (miał dotrzeć w piątek). Jest już wtorek a towar ma nadal status oczekuje na wysyłkę. Zgłosiłam zwrot bo już i tak go nie potrzebuje. W dalszych krokach pojawia mi się kwestia odesłania paczki… tyle że ja jej nadal nie mam. Czy wystarczy fakt że zgłosiłam zwrot? Napisałam też do sprzedawcy żeby paczkę anulował. 
pozdrawiam 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@maya8801 wystarczy samo poinformowanie sprzedawcy. Bez wyboru opcji odesłania.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@maya8801 Cześć. Przykro mi, że paczka nie dotarła przed Mikołajkami. 😞

Wypełnienie formularza zwrotu nie jest tym samym co anulowanie zamówienia- formularz służy do odstąpienia od umowy, gdy produkt już do Ciebie dotrze. Jednym z kroków w formularzu jest wybór sposobu odesłania produktu, dlatego ta opcja Ci się pojawiła. 

Zamówienie jest pewnie w trakcie realizacji, więc opcja anulowania nie jest dostępna. Najlepiej skontaktować się bezpośrednio ze sprzedawcą. (już to zrobiłaś, więc poczekaj na odpowiedź) Jeśli paczka zostanie mimo tego wysłana i ją otrzymasz, możesz ją odesłać jako zwrot. 

Gdyby sprzedawca przez kilka dni się nie odzywał, możesz założyć z nim dyskusję. Tę opcję znajdziesz w zakładce moje zakupy w szczegółach zamówienie. (na samym dole kliknij "zgłoś problem z zakupem") 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów