anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot dla kupującego

Client:53180621
#7 Wielbiciel#

Kupiłam maszynkę bez zaznaczania opcji faktury, po czym chciałam fakturę mailowo. Niestety omyłkowo kupiłam nie ten produkt i chciałam go zwrócić, po czym sprzedający się nie zgodził. Poprosiłam o dobrą wolę sprzedawcy na zwrot ale nie dostałam odpowiedzi. Czy nalezy mi się zwrot?

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35

#7 Wielbiciel#

@_HolaOla_ dostałam taką odpowiedź: Dzień dobry, nie mamy obowiązku przyjęcia zwrotu jeśli zakupiony produkt jest związany z prowadzoną działalnością. Nie ma tu znaczenia czy została do zamówienia wystawiona faktura czy paragon.

Czy mogę prosić o pomoc allegro?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:53180621 No dobra ale sprzedający wystawił tą fakturę na działalność czy nie?

Jeśli wystawił fakturę i jest ona związana z Twoją działalnością - nie ma obowiązku przyjmowania zwrotu.
Jeśli wystawił paragon to nie może odmówić przyjęcia zwrotu.

Proste, logiczne i zgodne z przepisami 🙂

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:53180621 Kontynuuj proszę korespondencję ze sprzedającym dyskusji, a nasi pracownicy będą mieli wgląd do jej treści. Jeśli potrzebujesz naszego wsparcia, znajdziesz tam też przycisk "poproś o pomoc Allegro". 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

@_HolaOla_  sprzedający napisał prywatnie na maila, że przyjmie maszynkę tylko żebym dziś ją odesłała i zakończyła dyskusję. Myślę, że każdy z nas jest człowiekiem mimo regulaminów i sprzedający również. Dziękuję za odzew

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:53180621 Najpewniej zrobił to ze "strachu" przed negatywem i oznaczeniem dyskusji jako nierozwiązanej...
Jeśli wystawił fakturę to nie ma obowiązku przyjęcia takiego zwrotu ale jak widać na allegro łatwo jest zmusić sprzedającego do czegoś czego absolutnie nie ma w obowiązku.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

@komis-bell raczej nigdy nie wystawiłam nikomu negatywa, a jeśli nawet sprzedający by się nie zgodził to bym to musiała przyjąć i tyle, ponieważ tu na dyskusji każdy mi to wytłumaczył. Fajnie, że jednak dało nam się dogadać

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:53180621 Ty może nie i chwała Ci za to, ale cała masa innych klientów bardziej roszczeniowych od Ciebie już tak...
Druga sprawa - sprzedający nie mógł mieć pewności, że tego nie zrobisz więc najpewniej było tak, że poszedł Ci na rękę dla świętego spokoju.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wiem wiem ale podziękowałam bo niektórzy są nieugięci pewnie. Dobrze, że tak to się zakończyło. Wam również dziękuję za rady

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:53180621 tak , najlepiej jest dogadać się w takiej sytuacji , ale musisz wiedzieć , że otwarta dyskusja podniosła ciśnienie sprzedawcy ... dalej idąc użyłaś narzędzia w celu wymuszenia na sprzedawcy swojej woli ... co dalej ???.... hmmm zależy na kogo trafiłaś , tam.... po drugiej stronie szybki .

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wypełniłam formularz i czekam ale w razie czego gdzie prosić o pomoc allegro?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:53180621 dalej nie opowiedziałaś czy to zakup związany z Twoją DG ( krawcowa itp. ) bo tym przypadku nie chroni Cię UK 😞

Sprzedawca w dyskusji załączy Twoją prośbę o fakturę i nic nie zrobisz 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

I tak i nie. Owszem prowadzę barbershop ale w rozmowie z sprzedającym mówiłam, że nie potrzebuję maszynki a ostrza. Więc mogę być i tak na stratnej pozycji

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Client:53180621  napisał(a):

Owszem prowadzę barbershop ale w rozmowie z sprzedającym mówiłam, że nie potrzebuję maszynki a ostrza. Więc mogę być i tak na stratnej pozycji