Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem telefon który okazał się być własnością sieci Plus. Za chwilę prawdopodobnie może być zablokowany ponieważ już otrzymałem na niego komunikat brak wpłaty abonamentu. Zgłosiłem sprawę do Allegro ale nie mogę dogadać się ze sprzedającym ponieważ naciska żebym telefon odesłał co powinienem zrobić....?
Odesłać na jego koszt, poproś go o etykietę albo niech podeśle kuriera po odebranie.. A Ty chcesz mieć telefon i zwrot kasy? Dyskusję odznacz jako nierozwiązana, po 14dnaich.
Lew nie pisz tak, pisz precyzyjniej, bo kłopotów narobisz:). Nie na jego koszt, bo wyśle pobraniówką i sprzedawca nie odbierze.
Opcje 3:
A niech sprzedawca wyśle kuriera
B niech sprzedawca wyśle etykietę
C wyślij za swoje ale powinien Ci ten koszt zwrócić
Najlepiej to najpierw uzgodnić.
No ale jak naciska żeby odesłać to bardzo dobrze. Odeślij.
Odsyłasz, dokumentujesz stan przed wysyłką plus spakowanie w tym imei włączonego urządzenia i dane telefonu. Pakujesz jak cegłę porządnie by nic się nie stało w podróży. Wysyłasz na własny koszt bo się nie doczekasz plus zachowujesz kwit nadania z ceną nadania który w dyskusji wklejasz zdjęcie że ma ci ten koszt oddać. Chyba poczta polska ma odbiór paczki za potwierdzeniem pisemnym odbioru konieczne to nie jest ale w razie czego masz czyjś podpis że doszło i zostało odebrane(skonsultuj sobie na infolinii poczty)
Oczywiste że chciałbym zostać przy telefonie,po to kupowałem.Żeby nie było że zostanę bez tel. I bez kasy.Mam nadzieję że Allegro Protect jakoś zabezpiecza kupujących....
Dziękuję za podpowiedzi
Możesz zadać pytanie bardziej sensownie, bo z tego niewiele wiadomo, o co chodzi.
@pecela tu zaczął: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/zwrot-elektroniki/m-p/941693#M301669
Widać nie bardzo wie co robi.
@pawelczykmarcin powinieneś kontynuować w temacie, który rozpocząłeś wcześniej.
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/zwrot-elektroniki/m-p/941693#M301669
Nie bardzo rozumiem, chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko?
Otrzymałeś towar z wadą prawną, należy go odesłać, o co prosi sprzedający, on zwróci pieniądze.
Ty natomiast chcesz ten telefon zachować i jeszcze otrzymać pieniądze z AP?
Ale po co ci telefon który za chwilę będzie unieruchomiony ? Nawet jeśli dostaniesz kasę z protecta?
odsyłaj i to zaraz
@pawelczykmarcin jak nie odeślesz telefonu - to oddasz go później policji - będziesz paserem
telefon ma wadę prawną, odeślij go do sprzedawcy i rozwiąż umowę kupna-sprzedaży
Umowa miała wadę prawną wiec lepiej odeślij i postaraj się anulować ten zakup. Nic na tym nie stracisz, a możesz tylko zyskać. Jakby cudował to i tak tylko project, a odesłanie raczej lepiej tu wróży niż zalegający niedziałający telefon. A jak nie odeślesz to możesz mieć poważniejsze kłopoty niż strata kasy. Było tu w zeszłym roku kilka przypadków gdy zapukała Policja i zabrała sprzęt. Lepiej niech go zabierają od sprzedawcy.