Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Sprzedawca anulował zamówienie i poinformował mnie że koszta które poniosłam zostaną zwrócone na konto finansowe allegro,czym jest takie konto? Nigdy nie miałam takiej sytuacji i nie rozumiem co się teraz wydarzy
@klara_456, chodziło mu zapewne o Allegro Finanse. 🙂 Allegro Finanse to narzędzie, dzięki któremu łatwo opłacisz zakupy korzystając z operatorów płatności PayU i Przelewy24. Sprzedającemu umożliwia zarządzanie płatnościami.
Po poprawnie zleconym zwrocie przez Sprzedającego w Allegro Finanse, otrzymasz od nas powiadomienie mejlowe ze wszystkimi szczegółami. Do 3 dni roboczych środki powinny znaleźć się na Twoim koncie.
@klara_456 Po pierwsze, sprzedawca nie ma podstawy prawnej do anulowania zamówienia. Po drugie, jeśli nie jest w stanie wywiązać się z zawartej umowy, czyli nie może wysłać towaru, powinien niezwłocznie oddać Ci całą wpłatę. Pieniądze otrzymasz na konto, z którego płaciłeś. Zwrot wpłaty "na konto finansowe Allegro" powinien zakończyć się zwrotem pieniędzy na Twoje konto bankowe. O zwrocie wpłaty przez sprzedawcę zostaniesz poinformowany e-mailem od Allegro. Gdyby sprzedawca nie oddał pieniędzy, otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa w nim zgłoś problem i poproś tam o pomoc pracownika Allegro, wtedy szybko odda.