HANDLARZ z BERLINA [edycja], typ który uważa że jest bezkarny i ma klienta na smyczy. Kupisz i ociąga się z weryfikacją jak ŻADEN od 5 lat inny sprzedawca. Nie masz pewności , trzeba czekać . Sugeruje jak domagasz się zwrotu gotówki , że produkt muzyczny to może nie oddać pieniędzy bo regulamin takie ma prawo. Rubcie zdjęcia jak zamówisz coś i przyśle zamówienie. Zwroty ,także udokumuntujcie zdjeciem , tym warunkuje oddanie PIENIEDZY !!! . JESTEM W TRAKCIE DYSKUSJI a przesyłkę dawno odebrał , weryfikuje i weryfikuje .... KASY O !
@Client:80007735 widzę, że prowadzisz dysksuję ze sprzedającym, w której już się wypowiedzieliśmy. Sprzedający ma jeszcze czas na zwrot wpłaty, więc muszę poprosić Cię o cierpliwość.
Musiałem zmienić harmonogram spłat Allegro Pay bo 26 stycznia był termin płatności za zamówienie. Teraz opłaty kosztowo są mniej korzystne dla mnie. Jak się to ma do tego , że sprzedawca ma czas dłuższy na zwrot zapłaty. Ja dokonałem zapłaty po zakupie od razu !. Sprzedawca robi co chce i jak chce z gotówką klienta. Niech sie nauczy dbać o dobro klienta i właściwej organizacji sprzedaży dla dobra wszystkich.
@Client:80007735 treści cyfrowe i muzyka na płytach zafoliowane, owszem jeśli była informacja o ograniczeniu zwrotu to może nie przyjmować
@Client:80007735 jeśli zbliża się termin spłaty Allegro Pay, a sprzedający jeszcze nie zwrócił wpłaty, to abyśmy nie naliczyli odsetek za opóźnienie w spłacie, powinieneś opłacić umowę, a po zwrocie od sprzedającego na saldzie Allegro Pay powstanie nadpłata, którą możemy wypłacić na Twoje konto. Upwenij się, że masz je podane w Panelu Allegro Pay (opcje > Rozliczenia i dokumenty > Zarządzanie nadpłatami).
Sprzedający nie ma dłuższego czasu na zwrot wpłaty, ma na to tyle ile przewiduje Ustawa o prawach konsumenta, czyli maksymalnie 14 dni od dnia otrzymania oświadczenia konsumenta o odstąpieniu od umowy.